ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΕΥΓΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΓΙΑΤΙ Η ΘΕΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟΤΕΛΑΣΜΑ ΜΙΚΡΟΝΟΙΑΣ, ΕΙΤΕ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ,  ΕΙΤΕ ΔΟΛΟΥ.

Περνουσα χθες απο την Νομικη απο την οποια αποφοιτησα αρχες του 70 (Το Πτυχιο μου ειναι κραμασμενο ψηλα και δεν βλεπω την Ημερομηνια). Θυμήθηκα τους Αγωνες της Νομικής για "Δημοκρατία"  αγωνες που "διαφημιζονται" απο τα .....Ηλεκτρονικα Μεσα Διαμορφωσης της Σκεψης και μετασχηματισμου της Ελευθερης Βουλησης των Λαων, σε  επιβαλλόμενη Συμπεριφορα και Αντιληψη της πραγματικοτητας και της Αληθειας και σκεφθηκα οτι εκεινα τα παιδια που φωναζαν για Ελευθερια και Δημοκρατια, ηταν η γεννια απο την οποια προηλθαν δυο οντοτητες Ελληνων. Εκεινοι που συνεχισαν στην ζωη τους να αγωνιζονται για την Αληθεια, Τις Αξιες , Την Ελλαδα, την Δημοκρατια (και ειναι -..ειμαστε...αυτοι που η Εξουσια "απεβαλε" με "Συστημα" απο ηγετικες θεσεις ληψεις Πολιτικων Αποφασεων που καθοριζουν την μοιρα της Πατριδας και του Λαου μας, οταν δεν συνεχισαμε να υπηρετουμε το ελλειμμα Δημοκρατιας) , και Εκεινοι οι οποιοι μεσα απο την ιδια γεννια,  "εγιναν συστεμικοι" και οδηγησαν την Ελλαδα εκει που παντα οριζαν τα Ξενα Κεντρα Αποφασεων (τα οποια συχνα "εδειχνε" Ο Ανδρεας Παπανδρεου): Στην αρχη στην συνεχιζομενη εκμεταλευση του Λαου, και τωρα στην ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ : (α) απαλλοτριωση της Εθνικης και Ιδιωτικης περιουσιας με ΑΠΑΤΗ και κυριως (β) της αξιακης , Πολιτιστικης και οντολογικης του Εξαθλιωσης και εξαφανισης.

ί
Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥΝΤΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΕΝΘΕΡΜΩΣ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ 23 ΕΤΩΝ ΤΟΤΕ...  ΠΙΣΩ ΜΟΥ Ο  ΦΡΑΓΚΟΣ.  Ειναι η ιδια αιθουσα που γινοται και σημερα οι ορκομωσιες.
                                                 
Ποσοι απο εμας τους τοτε 2οσαριδες, κρατησαμε τον ενθουσιασμο, την ζωντανη γεματη ονειρα ματια, "παση θυσια" και ποσοι γινανε "συστεμικοι" και δεν τολμησαν να αντισταθουν σε οτι αναιρούσε αυτη την νεανικη ματια, ποσοι συμβιαστικαν οαλι "παση θυσιας" (Μεσα στο Συστημα και με οποιοεδηποτε Κοστος, ηθικο, υλικο υπαρξιακο..... Παρτε τα Ολα, τα ονειτα , τις ψυχικες εγγραφες ακομα και τα τουβλα λιγα η πολλα για τα οποια κοπιασμα μια ζωη) . 
Ποσοι απο εμας "τιμησαμε" αυτο το καθαρο βλεμμα, και το ονειρο των 20 χρονων μας, και ποσοι το εξευτελισαν ιδία (αλλα οχι ελευθέρα) βουληση, αναγαγοντας τον "συμβιβασμο" σε προτέρημα. 

Η σημερινη Ελλαδα δειχνει ποσο προτερημα ειναι ο συμβιβασμος ειτε σε επιπεδο ΅Εθνους, ειτε σε ατομικο επιπεδο.
Βραχυχρονια κερδιζεις να μην βρεθεις σε μαχη και αυτο δεκτο μονο αν το κανεις για να κερδισεις καιρο απεναντι σε αυτον που ερχεται να σε αλλωσει,. Αν ομως διαλεξεις να αποφυγεις τον Πολεμο, συνειδητοποιησε σε παρακαλω οτι διαλεγεις να υποστηριξεις την ολικη καταστροφη σου.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΧΟΥΒΕΡΙΑΝΗ ΕΠΟΧΗ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ (ΚΑΙ ΒΙΤΣΙΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ) ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΟ ΚΡΑΧ ΤΟΥ 29 ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΚΕΥΝΣΙΑΝΙΣΜΟΥ.

Ειναι ευθυνη μας (εκεινων που καποτε στα 20 ειχαμε καθαρη ματια και δεν την χασαμε) να ανατρεψουμε την Λαθος Πορεια προς την καταστροφη, εστω και εαν καποιοι ειτε απο μικρονοια, ειτε απο ελλειψη ψυχικου σθενους, ειτε απο σκοπιμοτητα και δολο,  επιμενουν οτι "δεν υπαρχει αλλη λυση" (Απο το να υπογραφουμε εντρομοι την Μεταβιβαση των παντων ακολουθωντας αβουλοι τις οδηγιες ενος αυθαιρετου διευθυντηριου.)

Οι Δικηγοροι της Χωρας, ακριβως επειδη γνωριζουν την βαθεια εννοια της Νομιμοτητας, αλλα και με ποση αυθαιρεσια και ευκολια, κατι, γινεται "Νομος του Κρατους",  εχουν και την πνευματικη ικανοτητα να καταλοαβαινουν το συμβανει και το σθενος να το αντιμετωπισουν. Εχουν ομως και την υποχρεωση, οπως ολοι αλλωστε εμεις οι "Ανθρωποι του Πνευματος" για αντισταση.
Και Ευγε τους που το κανουν, αφου ο υπολοιπος λαος ειτε δεν ειναι οργανωμενος, ειτε οι πνευματικοι Ανθρωποι (που δεν εχουν ενταχθει στην αναπαραγωγη του κατεστημενου) ειναι αποκλεισμενοι απο τα ΜΜΕ, ειτε η τελευταια εκπομπη τους ηταν αυτη που ειπαν οτι "Τα ΙΜΙΑ ηταν προδοσια...".
Ευγε σε οσους Ελληνες και Ελληνιδες αντιστεκονται εστω και χρησιμοποιωντας την ψυχικη τους δυναμη να αντιλαμβανονται την δολια σκοπιμοτητα της λεηλασιας, οχι μονο πλουτου, Αλλα ανθρωπων και ψυχων, απο μια "αρρωστη" μικρονοικη , ψυχωτικη καστα στην οποια καποιοι δεχονται να ειναι αβουλα οντα (παιζοντας νευρικα τα δαχτυλα τους διπλα σε αυτους που το κοντο της δικης  τους υποστασης, τους βλεπει "γιγαντες".

ΕΥΓΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

"ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ Γ....."

Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος
University of Pennsylvania
Case Western Reserve University
τ. Νομαρχης






Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων: Απόφαση για νέες μορφές δράσεων του δικηγορικού σώματος

Κατηγορίες: 

 

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                 Αθήνα, 3/6/2016

 

Απόφαση  για νέες μορφές δράσεων του δικηγορικού σώματος


Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνεδρίασε στην Αθήνα  για να αποτιμήσει τα δεδομένα μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου και να καθορίσει την περαιτέρω στάση του Δικηγορικού σώματος, κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:

- Πανελλαδική αποχή των  Δικηγόρων έως και τις 17 Ιουνίου 2016 με το ισχύον πλαίσιο χορήγησης αδειών.

-  Στοχευμένες δράσεις από τις 18 Ιουνίου 2016, με αποχή από:

  • Διοικητικές υποθέσεις φορολογικές, τελωνειακές και όσες έχουν αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις, εφόσον υπάρχει ολικώς ή μερικώς αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα ή έχει ληφθεί προσωρινή δικαστική προστασία (είτε δυνάμει προσωρινής διαταγής, είτε δυνάμει απόφασης επί αναστολής) 

  • Ποινικές υποθέσεις, φορολογικές, τελωνειακές και κοινωνικοασφαλιστικές

  • Την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις του ΚΕΔΕ, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία  (έχει ληφθεί προσωρινή διαταγή ή απόφασης αναστολής),

  • Την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους Τραπεζών ή Εταιριών Διαχείρισης και Απόκτησης απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (προσωρινή διαταγή ή αναστολή).

  • Δίκες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΕΟΠΠΥ όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΠΥ  είναι ενάγων ή αιτών ή ανακόπτων


- Άσκηση των προβλεπόμενων ενδίκων βοηθημάτων και μέσων κατά των διοικητικών πράξεων, που πρόκειται να εκδοθούν κατ’ εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου, προκειμένου να διαγνωστεί δικαστικά η αντισυνταγματικότητά του (προσβολή των εκδοθησόμενων κανονιστικών πράξεων ενώπιον του ΣτΕ, και υποστήριξη των συναδέλφων κατά την άσκηση ατομικών ενδίκων βοηθημάτων και μέσων ενώπιον των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων κατά ατομικών πράξεων).
- Αποχή των εμμίσθων δικηγόρων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από όλες τις ενέργειες που εμπίπτουν στα καθήκοντά τους και αφορούν την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου (σύνταξη γνωμοδοτήσεων, σχεδίων διοικητικών πράξεων,  κ.λπ.).

Τέλος, η Ολομέλεια εμμένει στην θέση της για την ικανοποίηση των προτάσεων – αιτημάτων – διεκδικήσεων του σώματος, όπως τέθηκαν στον Υπουργό από τη Συντονιστική Επιτροπή