ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ

ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΤΥΧΑΝ. 

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ (ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ Η ΧΩΡΙΣ) ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ .....


Το ψηφιακο λογισμικο μας δινει την δυνατοτητα, με ακριβη χρονολογια, να αναδημοσιευουμε οποτε δηποτε, αρθρα που κρινεται σκοπιμο να επισημανθουν στους ερευνητες-αναγνωστες, οπως αυτο ισχυει σε καθε "ερευνα". Ειναι σαν να βρουμε στα αρχεια μας ενα παλαιοτερο δημοσιευμα και σας το δειχνουμε σημερα.

Ε.Α.

===================================================================

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

27.06.07

Επί Παντός
Γράφει: ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΒΑΘΑΣ
Για το αεροδρομίου Ελληνικού
Πρέπει να είναι η ...5η φορά που γράφω για το έγκλημα του Αεροδρομίου Ελληνικού. Το αποκαλώ έγκλημα γιατί, δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που, καταστρέφει ένα μητροπολιτικό αεροδρόμιο της εμβέλειας του Ελληνικού πρώτα για να κάνει, πρώτα, γήπεδα για την μεγαλύτερη «μπίζνα» του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα που ακούει στο όνομα «Ολυμπιακοί Αγώνες» (της ντόπας;), πάρκινγκ για τραμ και λεωφορεία, χώρους για στέγαση διαφόρων (πικραμένων ή μη) ομοσπονδιών, συλλόγων, ΚΑΠΗ, χώρων «πρασίνου» και άλλων, δήθεν οικολογικών δραστηριοτήτων που καταλήγουν συνήθως σε χωματερές –σαν τα πάρκα «κυκλοφοριακής αγωγής».
Το πιο σημαντικό επιχείρημα των επενδυτών όμως (γιατί περί επενδυτών πρόκειται) είναι η α. δημιουργία «μητροπολικού πάρκου» και β. η κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος που καθορίζει το ύψος των οικοδομών στις όμορες περιοχές λόγω ακριβώς της λειτουργίας του αεροδρομίου. Ο λόγος που επανέρχομαι είναι ότι, την περασμένη Κυριακή σε αυτήν εδώ την εφημερίδα, διάβασα ένα εμπεριστατωμένο (αν και κάπως μονόπλευρο ίσως λόγω ελλιπούς πληροφόρησης) άρθρο της Μαριάννας Τζαννέ. Η συνάδελφος επικεντρώνει την προσοχή της στο ύψος των οικοδομών στις γύρω περιοχές, στην δημιουργία του περίφημου «μητροπολιτικού πάρκου» και στα 5000 στρέμματα της «ήπιας οικιστικής ανάπτυξης» ή, σε μία νέα Γλυφαδοβούλα.
Και το αεροδρόμιο; Ο χώρος που εξυπηρετεί τον υδροκέφαλο των 4,5 εκατομμυρίων; Ο χώρος που μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί η Γενική Αεροπορία, οι Σχολές Εκπαίδευσης Ιπταμένων της Πολιτικής Αεροπορίας και το μεγαλύτερο Επισκευαστικό Κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων;

Το επιχείρημα ότι ο θόρυβος θα κάνει «αφόρητη» τη ζωή των κατοίκων των γύρω περιοχών κινείται στο χώρο της υστεροβουλίας και της καθαρής γελοιότητας. Υστεροβουλίας γιατί οι ιδιοκτήτες και οι εργολάβοι (καλά να είναι οι άνθρωποι) «αγωνίζονται» για την άρση των άρθρων 11 και 12 του Αεροπορικού Κώδικα (Ν. 1815/88- ΦΕΚ Α/250 και την απόφαση ΥΠΑ/Δ/359664/6190/3-8-2000, ΦΕΚ Β/1133) που περιορίζουν τα ύψη των οικοδομών στις όμορες περιοχές. Όπως έχω ξαναπεί αυτό σημαίνει ότι η επαναλειτουργία του αεροδρομίου θα εμποδίσει:
α. το «ρίξιμο» ενός ή δύο ορόφων στις υφιστάμενες οικοδομές ή σε εκείνες που πρόκειται να αναγερθούν
β. την εκμετάλλευση του αμύθητου αξίας «φιλέτου» των 1000 στρεμμάτων που προορίζονται για «ήπια οικιστική ανάπτυξη από εργολάβους, μεσίτες και ισχυρούς του χρήματος και της διαπλοκής.
Γελοιότητας γιατί, με ειδικά ηχοπετάσματα ο θόρυβος μπορεί να περιοριστεί μέχρι και 90%!
Θα επαναλάβω, μέχρι να με ...απολύσουν από την εφημερίδα, ότι κλείσιμο του Ελληνικού αφαίρεσε από τον υδροκέφαλο των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων τη δυνατότητα να έχει ένα μικρό αεροδρόμιο που θα καλύπτει τις ανάγκες του μισού πληθυσμού της χώρας αλλά και της Γενικής Αεροπορίας, του ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας και των εταιριών που εξυπηρετούν τα δρομολόγια εσωτερικού.
Όλοι μιλάνε για ανάπτυξη αλλά κανείς δε σκέπτεται ότι, στο Ελληνικό μπορεί να γίνει
α. η μεγαλύτερη Σχολή Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας της νοτιανατολικής Ευρώπης που θα προσελκύσει χιλιάδες μαθητές από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας και της Κεντρικής Αφρικής
β. η καλύτερη επισκευαστική βάση της Ανατολικής Μεσογείου ή
γ. το ωραιότερο Αεροπορικό Μουσείο στην Ε.Ε στα πανέμορφα (αρχιτεκτονικά) κτίρια του Κρατικού Εργοστασίου Αεροπλάνων. Η γειτνίαση αλλά και οι καλές σχέσεις με τον Αραβικό κόσμο, όπως φυσικά και το ανταγωνιστικό κόστος σε σχέση με την Δυτική Ευρώπη, αποτελούν πόλο έλξης εκατοντάδων μαθητών- χειριστών από τις γειτονικές και όχι μόνο χώρες, κάτι που προσπαθεί να κάνει και η Ισπανία.
Τελειώνοντας αλλά με την υπόσχεση ότι θα επανέλθω: Όλες, μα απολύτως όλες οι χρήσεις που ανέφερα δεν αντίκεινται αλλά αντίθετα βοηθούν στη δημιουργία του ωραιότερου μητροπολιτικού πάρκου στην Ελλάδα το οποίο, σε αντίθεση με άλλα «πάρκα» θα έχει μεγάλα έσοδα, θα εξασφαλίσει εργασία σε χιλιάδες ανθρώπους, θα μειώσει το φόρο αίματος που πληρώνουν οι νέοι τρέχοντας με τις μοτοσικλέτες και τα αυτοκίνητα στους δημόσιους δρόμους, θα δώσει στη χώρα μας τη δυνατότητα να οργανώσει (σύντομα) ένα γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος F1, και θα βοηθήσει να αναπτυχθεί η Γενική Αεροπορία.
Δεν αμφιβάλω ότι υπάρχουν πολλοί (δημοτικοί «άρχοντες», «οικολόγοι», τους «αγανακτισμένοι πολίτες», μεσίτες, μεσάζοντες, εργολάβοι) που είναι πρόθυμοι να με κατασπαράξουν. Σε όλους συστήνω να προσέχουν γιατί, έτσι που φωνασκούν, φαίνεται το μεσοφόρι τους.

Κ.Κ