ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

22 και 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009: ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ : ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 21 ΙΟΥΝ  ΙΟΥΝΙΟΥ 2009  Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ.
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ως ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ -ΚΑΙ- ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ.

Με Οδηγό τον Δημοσιογράφο Βαγγέλη Μπαλαμπάνη Διευθυντή του Ρ/Σ ΑΡΤΕΜΙΣ FM ξεκινήσαμε με το Πλοίο της Άγονης Γραμμής: Λέρος ( Αγία Μαρίνα) - Λειψοί - Αρκιοί (Μάραθος) - Αγαθονήσι. 
                                                                    =======


Η ΑΝΤΙ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΥΠΟ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Στην Πατριδα μας ΟΛΕΣ οι Κυβερνήσεις, ακολούθησαν έναν σκληρό ΑΝΤΙ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ  για μία κατ επίφασιν ανάπτυξη, αφού καταρράκωσαν εντελώς τις αρχές της ισόρροπης Περιφερειακής Ανάπτυξης, δημιουργώντας μια εντελώς μη ανταγωνιστική οικονομία αφού κάθε οικονομική δραστηριότητα η είχε υψηλά και μη ανταγωνιστικά κόστη από την υπερσυγκέντρωση, είτε είχε υψηλά και μη ανταγωνιστικά κόστη από την ερήμωση. 

Η Ελλάδα, νησιωτική και στερεά, άσχετο εάν είναι κοντά η μακριά από τά "μεγάλα Αστικά κέντρα" αφέθηκε να ερημώσει, και η διαδικασία της ερήμωσης είναι κυκλική (όπως η ύφεση) γιατί ο πρώτος κύκλος ερημιάς, δημιουργεί και δεύτερο και τρίτο, μέχρι τελικής εγκατάλειψης. Μέχρις ότου φύγει και ο τελευταίος φούρνος που ψήνει φρέσκο ψωμί από το Καστελόριζο, και ο τελευταίος Κτηνοτρόφος από τα Ίμια, μέχρις ότου  φύγει για τους Ουρανούς η Κυρα της ΡΩ. Ενα Κράτος φαινομενικά  "χαζό", που διακατέχεται από κακίες και εχθρότητα απέναντι στους Ανθρώπους, που τους υποτιμά και που τους καταδικάζει στα τελευταία σκαλοπάτια στου κακού την Σκάλα.  

Σε ένα Νομό (το 1981) οι κάτοικοι σε ένα Κεφαλοχώρι, ζήτησαν παιδική χαρά. Ο Νομάρχης και η Γυναίκα του Πολιτικού της περιοχής, αναζήτησαν αμέσως τα τελειότερα όργανα και παιχνίδια παιδικής χαράς. Ο Πολιτικός κοίταξε την Γυναίκα και τον Νομάρχη και κούνισε το Κεφάλι του σαν τον Πασσά προς τον Ναστρεντίν Χότζα και είπε: "Εσείς οραματίζεσθε Παιδικές χαρές σαν αυτές της Ευρώπης και της Αμερικής.  Αυτοί οι γύφτοι θα είναι ικανοποιημένοι εάν τους κρεμάσουμε με ένα σχοινί μια σαμπρέλα να κάνουν κούνια".

Η Πολιτική του ξεροκόμματου στον υποτελή ζητιάνο, δημιούργησε πολλαπλές παθογένειες: 
1) Όσοι έχουν οράματα και αισθάνονται τα φτερά τους ικανά και την ψυχή τους δυνατή για την περιΠέτεια, φεύγουν, προκαλώντας περισσότερη ερημιά με κυκλικές χειροτερεύσεις μέχρι την απόλυτη ερημιά.
2) Αυτοί που μένουν είναι αυτοί που δεν μπορούν να πετάξουν, η  αυτοί που κανειςς δεν τους έμαθε το καλύτερο, αυτοί που το σύστημα τους προσάρμοσε να έχουν χαμηλές προσδοκίες (αυτοι που συμβιβάστηκαν με την σάπια σαμπρέλα στο σχοινί ...για παιδική χαρά).
3) Αυτοί που μένουν δεν αξιοποιούν τις υπαρκτές  δυνατότητες τους.
4)Αυτοί που μένουν επίσης είναι αυτοί που αποτελούν τους τοπικούς "παράγοντες" και ικανοποιούνται ως "μεγάλα ψάρια σε μικρή λίμνη", ενώ εάν πάνε στην Μεγάλη λίμνη είναι εκ του πραγματικού μεγέθους τους Μικρά Ψάρια.
5) Η Ερήμωση δημιουργεί Φυσικά Μονοπώλεια, και Ανθρώπινες "εξαρτήσεις". Ο Ένας γιατρός ή Ο 'Ενας φαρμακοποιός, μπορεί σε μια κοινωνία καλών αξιών, αρχών και χαρακτήρων, να είναι ο Ήρωας που προσφέρει σε μια κοινωνία που αναγνωρίζει την Αξία του με την προσφορά του.  Μπορεί όμως -στην περίπτωση κακών χαρακτήρων- αντί για Ήρωας και οδηγητής στο Καλό, ο "μονοπωλητής επαγγελματίας¨να γίνει εκμεταλλευτής και διαπλεκόμενος και δυνάστης, δημιουργώντας κίνητρα στους Καλούς να φύγουν.
6) Το "Κράτος Μπαλωματής". Όποτε το Ελληνικό Κράτος πήρε αληθινές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες έκανε θαύματα. Παραδείγματα : τα ΞΕΝΙΑ του ΕΟΤ, το Φεστιβάλ Επιδαύρου.
Όποτε επικράτησε η Μιζέρια ήρθε η κατάρα και η καταστροφή. Η νοοτροπία "να δημιουργηθεί πρώτα η ανάγκη και μετά να αντιμετωπισθεί μερικώς" είναι μια από τις πολλές κυρίαρχες νοοτροπίες που κατέστρεψαν την Ελλάδα. .....όταν  δεν έχουμε κόσμο, βάζουμε λίγα δρομολόγια (έτσι φεύγουν και οι εναπομείναντες)

Μέσα σε τετοια δυναμικη Υπάρχει ΑΡΝΗΣΗ για οποιαδήποτε "προκοπή" και Ανάπτυξη.
(α) Η ίδια η ερήμωση  δημιουργεί απαγορευτικές συνθήκες για δράση (υψηλό κόστος, απουσία Στελεχών αλλά και "αγοράς" (της παραγωγής).
(β) Η Τοπική Κοινωνία είναι ΚΑΧΥΠΟΠΤΗ και ΕΧΘΡΙΚΗ σε κάθε νέο στοιχείο.
β1)  Κατανοητό γιατί αυτό που έχουν ως εμπειρία είναι συνήθως ...ο "Σωτήρας-Επενδυτής" να είναι Αυτός που "θα επενδύσει" παίρνωντας αυτά που έχουν για ένα κομμάτι ψωμί και 
β2)  Γιατί ο επενδυτής θα υποκαταστήσει (κακό) ή θα μοιραστεί (κακό) την ήδη μικρή πίττα της Περιοχής.

ΔΕΝ υπάρχει πουθενά η εμπειρία, και φυσικά η προσλαμβάνουσα παράσταση ότι "θα ψήσουμε ΜΑΖΙ μεγαλύτερη ΠΙΤΤΑ" για να έχουμε ο καθένας μας περισσότερο.

Η εμπειρία που έχει για μεγάλο διάστημα η Ελληνική Περιφέρεια είναι ΟΧΙ η Δημιουργία αλλά η λεηλασία της. Όποιος εμφανίστηκε για "ανάπτυξη",  αποδείχθηκε "Intrudor".


Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Από την προδοσία των Ιμίων και μετά, φαίνεται ότι την Εξουσία δεν την ενδιαφέρει και πολύ η Ελλάδα, αφού άλλοι κατέλαβαν την εξουσία για να υπηρετήσουν αποκλειστικό τους στόχους της Παγκοσμιοποίησης, και άλλοι γιατί δεν αντιλαμβάνονται την έννοια του Έθνους, της Πατρίδας, της Ελλάδας. Ούτε προφανώς τι σημαίνει και τι αξία έχει η αξιακή -οντολογική συνοχή και υπόσταση ενός Λαού.

Η Εγκατάλειψη και η Αντι-αναπτυξιακή δυναμική, υπηρετεί και προάγει τους στόχους της Παγκοσμιοποίησης, και των νέων γεωπολιτικών δεδομένων.

ΑΞΙΖΕΙ να επισημανθούν δυο στοιχεία: 
Α) 'Οτι έγινε ένα σχέδιο εποικισμού από 'Ελληνες των μικρών Νησιών του Ν/Α Αιγαίου με γενναία Κρατική Χρηματοδότηση
Β) Οτι στο Αγαθονήσι πχ η απουσία  πολεοδομικού σχεδιασμού ΔΕΝ επιτρέπει την ανοικοδόμηση και την εγκατάσταση νέων κάτοικων.
Γ) Οτι το τελευταίο αυτό θέμα δεν κατόρθωσαν (?) να το λύσουν, παρά τις συνεχείς οχλήσεις του Κοινοτάρχη, και τις Υποσχέσεις-Δεσμεύσεις Προέδρων Δημοκρατίας,  και άλλων φορέων εξουσίας και λήψης αποφάσεων.
ΚΑΙ φυσικά με  όλα αυτά εγείρεται το ερώτημα, μήπως τα γεωπολιτικά σχέδια είναι τέτοια που προβλέπουν παραχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας, εξήγηση του γιατί ο τόπος αφήνεται από χρόνια να ερημώσει και να ρημάξει, και μάλιστα εξήγηση πολύ πιο πειστική από εκείνες -κοινότυπες και βαρετές πλέον- της ανικανότητας του Κράτους, της διαπλοκής, της ανικανότητας του Πολιτικού Προσωπικού κ.α. 
Οι εν λόγω παράμετροι, μπορεί να υπάρχουν, όμως δεν αποτελούν την κύρια αιτία των αντιαναπτυξιακών παραμέτρων, Απλώς ενισχύουν την από πρόθεση και συνειδητή επιλογή "Κεντρων Αποφασεων" για ΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, και αποτελούν μια βαρετή για τους γνωρίζοντες, φτηνή δικαιολογία και συγκάλυψη των πραγματικών γεωπολιτικών αιτίων.  

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ  2009

Στην μια νυχτα που κοιμηθηκαμε στον αστερενιο ουρανο της Ελλαδας, νοιωσαμε οτι εκτος απο το σκαφος του ΛΣ με το πολυαριθμο πληρωμα που ηταν στο λιμαν με ισχυρη δυναμη πυρος, η Παρουσια της Εθνικης Κυριαρχιας ηταν οι 3 αστυφυλακες στο Νησι, ο Δημαρχος, ο γιος του, Ο Βαγγελης Μπαλαμπάνης και το ...Πρεδρος του Ιδρυματος Ελληνισμοι, μαζι με 80 Ελληνες Κατοικους, απεναντι σε πολυαριθμότερους λαθρομεταναστες, και μαλιστα απαιτητικους και θρασεις κατι που τεκμηριωνεται και απο το φωτορεπορταζ. Σε μιά νύχτα που κοιμηθήκαμε κατω απο τον αστερένιο ουρανό της Ελλαδας, νοιωσαμε την παντελη απουσία του Κρατους και την αισθηση οτι για τους λαμβανοντας αποφασεις οι εκει Ελληνες οπως και η Εληνοικη Κυριαρχια ειναι κατι το αναλωσιμο που τους αφινει αδιαφορους.

Η Λαθρομετανάστευση Υπηρετεί και προάγει την Παγκοσμιοποίηση και έναν από τους πλέον σοβαρούς της στόχους που ε'ιναι η αποεθνοποίηση.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΦΙΛΕΤΙΚΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ. ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΜΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΒΙΑΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣΤο Αγαθονησι ειναι ένα πανέμορφο νησί, αναπόσπαστο κομμάτι του Σώματος της Ελληνικής Επικράτειας. Το Αγαθονησι είναι για πολύ καιρό τώρα στο μάτι του κυκλώνα, με συχνές παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου από τα εχθρικά αεροσκάφη της Τουρκίας, τα οποία αναχαιτίζονται μονίμως από την Πολεμική μας Αεροπορία.


Μια μορφή κατάληψης του Ελληνικού Χώρου, της ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, επιχειρείται εδώ και καιρό επίσης προγραμματισμένα, καθώς από την Τουρκία οι δουλέμποροι κάνουν "συγκεκαλυμμένες αποβάσεις" δήθεν προσφύγων, με σκοπό την αλλοίωση του Ελληνικού Πληθυσμού. Η Ελληνική Πολιτεία δεν αντιδρά, προφασιζομενη ότι «δεν της το επιτρέπουν οι Διεθνείς Συμβάσεις που έχει υπογράψει». Το Αγαθονησι έτσι όπως το ζήσαμε 22 @ 23 Ιουνίου 2009 , δέχεται 100αδες τέτοιες αποβάσεις, με εντελώς απούσα την Πολιτεία από την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος η/και της απειλής.*
.
Χρησιμοποιείται επίσης το επιχείρημα ότι τα θύματα των δουλεμπόρων σχίζουν τα πλωτά-φουσκωτά στα οποία επιβαίνουν και έτσι καθίστανται Ναυαγοί** πράγμα που υποχρεώνει (κατά την επίσημη επιχειρηματολογία) την Ελλάδα να τους περισυλλέξει και να τους περιθάλψει.

Σύμφωνα με τις συμβάσεις που οι ασκούντες την Κυβερνητική Πολιτική διατείνονται ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει, όλοι αυτοί που εισέρχονται κατά χιλιάδες με αυτό τον τρόπο, θα φύγουν μόνο όταν το θελήσουν οι ίδιοι!!!!!!!

.
Ουσιαστικά αναπτύσσεται μια επιχειρηματολογία η οποία τεκμηριώνει και πείθει για ένα και μόνο πράγμα: ότι οι Διεθνείς Συμβάσεις εξασφαλίζουν το απυρόβλητο στην μετακίνηση "δούλων" από τους δουλεμπόρους, πράγμα που τεκμηριώνει ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων συνειδητά επιδιώκει την χωρίς εμπόδια άσκηση δουλεμπορίου με σκοπό την παραγωγή "Δούλων" για την ικανοποίηση του Κέρδους και κυρίως του βίτσιου της Εξουσίας.

.
Τεκμηριώνει επίσης ότι η Παγκοσμιοποίηση επιδιώκει μέσα από την κατασκευή "Βαβέλ" να καταλύσει τους Πολιτισμούς και την Πολιτιστική Ταυτότητα των Λαών, καθότι ο Πολιτισμός αποτελεί την οντολογική υπόσταση και την μοναδικότητα κάθε Λαού, η οποία και διασφαλίζει την Ελευθερία και την Δημοκρατία στον Άνθρωπο , στην Κοινωνία στους Λαούς. Καταλύοντας τους Πολιτισμούς και τις πολιτιστικές ταυτότητες, παράγονται μάζες ανθρώπων με οικονομική ύπαρξη και μόνο, και έτσι πραγματοποιείται το σχέδιο της Νέας Τάξης πραγμάτων για "Κοινωνία της Αγοράς". Μια κοινωνία χωρίς οντολογική υπόσταση , μια κοινωνία ηλιθίων καταναλωτών χειραγωγούμενων από την εξουσία.

.
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων και τα υποσυστήματα της, δεν το κρύβουν άλλωστε καθώς με κάθε μέσο προπαγανδίζουν ότι τα Κράτη-Έθνη "τελείωσαν" και ότι είναι αντιδραστικό στοιχειό (ΦΑΣΙΣΤΑΣ) όποιος πιστεύει σε Πατρίδα Σημαία Έθνος Πολιτισμό κλπ.

.
Ένα ακόμη εφεύρημα είναι ο όρος των σύγχρονων Σοφιστών και Δημαγωγών, ο όρος "ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ". Είναι ένα Σόφισμα πίσω από το οποίο κρύβεται η επιδίωξη του εξαναγκασμού σε μια ΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ δηλ. των μονοπωλίων και της Εξουσίας.

.
Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι αυτό που είχαμε πριν την Νέα Τάξη. με τους Γάλλους να είναι Γάλλοι, τους Ιταλούς να είναι Ιταλοί, τους Σπανιόλους να είναι Σπανιόλοι, τις Συριανές να είναι Συριανές, τους Ιρακινούς Ιρακινούς. Πολιτισμοί παλιοί και μεγάλοι όσο η Βαβυλώνα, όσο το Σινικό τοίχος των Κινεζών, Λαοί Συμπαγείς ώστε να έχουν την "κρίσιμη μάζα" που χρειάζεται για να διατηρείται και να παράγεται Πολιτισμός, Ταυτότητα, οντολογική υπόσταση, συνεχής πορεία προς το φως και την Αλήθεια.
.
Δεν υπάρχει ποιο φασιστικό και αντιδραστικό εργαλείο υποδούλωσης του Ανθρώπου από την κατάργηση των Πολιτισμών με την κατασκευή Απολιτισμικης Κοινωνίας της Αγοράς μέσα από την Δημαγωγία της δήθεν Πολυπολιτισμικης Κοινωνίας, σκοπό ο οποίος επιδιώκεται και μέσα από τους δουλεμπόρους που παίζουν -με το αζημίωτο- το βρώμικο παιχνίδι της Παγκοσμιοποίησης μέσα από την παραγωγή μεταφερομένων δούλων.
.
Οι Λαοί έχουν γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη, και αδιαφόρησαν στις Ευρωεκλογές ακριβώς επειδή η Ευρώπη ενεργεί ως υποσύστημα της Παγκοσμιοποίησης και επιδιώκει να ΜΗΝ υπάρχει Γαλλία, Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία , Ισπανία κλπ ως Πολιτιστική ταυτότητα, αλλά μια Απολιτισμικη μάζα χωρίς ταυτότητα και οντολογική υπόσταση με ανθρώπους ανακατεμένους να συνυπάρχουν μέσα από την οικονομία και σε ακτινωτή σχέση ο καθένας τους με την εξουσία.
.
Πριν κάποιες εκατονταετίες το MAYFLOWER έφερνε στα παράλια της Αμερικής κάποιους απεγνωσμένους DESPERADOS. Οι Ινδιάνοι, Λαός με τεράστιο Πολιτισμό, τους περιέθαλψαν και μοιράστηκαν τα υπάρχοντα τους με τους "αποβιβασθέντες" οι οποίοι θα είχαν πεθάνει στο κρύο εκείνου του χειμώνα εάν οι Ινδιάνοι δεν τους Αγκάλιαζαν.
Μέσα από μια διαδικασία που περιέλαβε τον χαρακτηρισμό των Ινδιάνων ως σφαγέων και βαρβάρων, οι "αποβιβασθέντες ναυαγοί" έκαναν τους Ινδιάνους μουσειακό είδος.

.
Η Θέση μας είναι ότι δεν πρέπει όλοι, οι Έλληνες, Οι Ιρακινοί, Οι Μαλτεζοι, Οι Κινέζοι, Οι Ισπανοί και όλα τα Έθνη, να γίνουμε...Ινδιάνοι στον Τόπο μας, χωρίς οντολογική υπόσταση και πολιτισμό .


ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ : ΑΥΤΟΨΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ.

Με Οδηγό τον Δημοσιογράφο Βαγγέλη Μπαλαμπάνη Διευθυντή του Ρ/Σ ΑΡΤΕΜΙΣ FM ξεκινήσαμε με το Πλοίο της Άγονης Γραμμής: Λέρος ( Αγία Μαρίνα) - Λειψοί - Αρκιοί (Μάραθος) - Αγαθονήσι.  Σκοπός μας πέρα από  μιά πραγματική Δημοσιογραφική και Επιστημονική αυτοψία στο θεμα της Λαθρομετανάστευσης ήταν και οι δυνατότητες και οι προοπτικές του Αγαθονησίου για Ανάπτυξη και Προοδο.

Οι Δυνάμεις στις οποίες αναφερθήκαμε στην προηγούμενη ανάλυσή μας, έχουν την Περιφέρεια "ξεγραμμένη" (lost Cause- χαμένη υπόθεση) και προσπαθούν και με ατεκμηρίωτα επιχειρήματα - για τα οποία η επιστήμη της Περιφερειακής Ανάπτυξης   "μόνο να γελάει μπορεί"- να πείσουν πως έχουν δίκιο. Είναι αυτοί που βλέπουν τους Λαιστριγόνες και τους Κύκλωπες... αυτοί που πριν προτείνεις κάτι ανύπαρκτο για να γίνει υπαρκτό σε διακόπτουν πριν καταλάβουν καλά καλά τι λες για να σου πουν "δεν γίνεται". Ακούμε ακόμα αυτά τα "δεν γίνεται" για  το Μουσείο μας στη Γλώσσα στη Σκόπελο που εφέτος συμπληρώνει δυο χρόνια ολοκλήρωσης και ένα χρόνο επιτυχούς λειτουργίας με προοπτική αιωνιότητος....


Για τον Σκοπό του Ιδρύματος Ελληνισμού στο Ακριτικό αυτό νησί, είχε ενημερωθεί το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, και είχαν δοθεί οι σχετικές οδηγίες στο Αστυνομικό Τμήμα Πάτμου στο οποίο Υπάγεται το Αγαθονήσι.  'Οποιος αγαπά και σέβεται την Ελλάδα, δεν κινείται ασύδοτα σε ευαίσθητες περιοχές, και μάλιστα όταν δεν έχει το ρόλο του "ιδιώτη", αλλά κινείται διερευνώντας τις δυνατότητες Έργου Δημοσίου οφέλους.

Συνεργασθηκαμε με τον Δημαρχο, και τους αλλους παραγοντες του Νησιου. Βιωσαμε την δυναμικη της ερημωσης την οποια ακριβως λογω επιστημονικης ειδικοτητας εκτιμησαμε σε βαθος.
Περπατησαμε το Νησι, τα βραχια του, και ειδαμε τις δαντελενιες παραλιες του. Τα εκατονταδες Ελλήνικα Νησιά, ειναι λαθος να τα σκεφτουμε ειτε ως "χαμενη υποθεση" ειτε να τα εξεταζουμε με το προισμα των δυνατοτητων για τουρισμο ποσοτητας, η μικρου αριθμου 'με σακιδιο".

Στον χωρο των ξενοδοχειων στην  Ελλαδα, εγινε καποια στιγμη οτι εκτος απο το ΧΙΛΤΟΝ, υπαρχει και η οντοτητα του "ξενοδοχειου-Μπουτικ". Δηλαδη υψηλη ποιοτητα και μικρος αριθμος επισκεπτων πελατων. Η αναλογία ειναι για να διευκολύνει τους μη ειδικους να κατανοησουν οτι τα μικρα νησια, ουτε πρεπει να ορματιζονται μεγαλα λιμανια για τεραστια κρουαζιεροπλοια γιατι κατι τετοιο θα τα κατεστρεφε, ουτε πρεπει να αντιμετωπιζονται σαν χαμενη υποθεση μιζεριας που δεν εχει να προσφερει τιποτα μεχρι τελικα να σβησει,....

Τα  μικρα νησιά ειναι "δυνατοτητες θαυματων" που θα προσφερουν περα απο την ομορφια της Ελλαδας και πολιτισμο και γνωση. Αληθεια ποιος γνωριζει οτι το Αγαθονησι ηταν καστρο και τοπος καταφυγης για τους πληθυσμους της απεναντι Ιωνιας, εαν θα τους εκπορθουσαν οι βαρβαροι?  Και ποιος γνριζει οτι το Υπουργειο Πολιτισμου κανει εκει ανασκαφες με καταπληκτικα ευρηματα και δημιουργια καινουργιας γνωσης.

Στις 48 ωρες που μειναμε στο Αγαθονησι, Το Ιδρυμα Ελληνισμου μαζι με τον Δημο και τους κατοικους, αφου γυρισαμε καλα το νησι, καταληξαμε σε συγκεκριμενες προτασεις και σχεδια που θα μπορουσαμε να υλοποιησουμε μαζι, και δεσμευθηκαμε να προχωρησουμε στις επομενες φασεις του σχεδοιασμου και των θεσμικων εγκρισεων και απο τις δυο πλευρες.

Την επομενη ημερα, πηραμε παλι το Πλοιο της -αγονης- Γραμμης για την επιστροφη στη Λερο. Ειμαστε οι μοναδικοι επιβατες. και το πλοιο του οποιου τα καυσιμα εμεναν απληρωτα απο το Υπουργειο, σταματησε στους Λειψους....και δεν το κουναγε.....

Απο τους Λειψους, μεχρι την Μαρινα του Αεροδρομιου της Λερου ...απο εκει που ξεκινησε το Υποβρυχιο Δελφινο να τορπιλισσει την ΕΛΛΗ μας, πηγαμε με ταχυπλοο φουσκωτο του ΛΣ. Θαυμασια εμπειρια  πρωτης φορας, να πλεει; στο Σωμα του Αιγαιου σε αμεση επαφη με το σωμα σου. 

Στις 48 ωρες που μειναμε στο Αγαθονησι, δεθηκαμε με τους Ανθρωπους και δεσμευθηκαμε οτι θα υπαρξει συνεχεια δημιουργιας.

Ακολουθει μια Συλλογη Φωτογραφιων. Τα Πνευματικα Δικαιωματα (C) ειναι του Ιδρυματος Ελληνισμου, ομως ως Δημοσιο Αγαθο δυνανται να χρησιμοποιηθουν με απλη αναφορα στην πηγη.  Ο Λογος που διατιθενται δωρεαν ως Δημοσιο Αγαθο προς χρηση, ειναι και ο μεγαλος αριθμος φωτογραφιων με μικρές παραλαγγες που δεν εχουν το σκοπο του φωτορεπορταζ αλλα του υλικου τεκμηριωσης.


ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ: ΒΙΩΝΟΝΓΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ

ΛΕΡΟΣ (ΑΓ ΜΑΡΙΝΑ) - ΛΕΙΨΟΙ, ΑΡΚΙΟΙ, ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ

ΦΘΑΣΑΜΕ....
ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ
ΕΙΝΑΙ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 
"ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΕΡΗΜΙΑ"
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ


ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΝΑΥΑΓΩΝ  ΠΟΥ ΣΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ (2009) ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΕΧΕΙ ΟΓΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ "ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ". Στην Μικρη φωτο, Ιατρικο Γαντι στο δρόμο.


ΑΠΟΜΕΣΗΜΕΡΟ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΣΠΙΤΙΑΑΠΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΝΕΡΑ
         
 

 ΜΕΡΟΣ Β

ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΣΤΕΥΣΗΣΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ......

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ: Ο ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΟΥ ΧΙΛΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΡΑΤΗΣΗ......

Τ


ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΕΛΑΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ..... ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ -ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ- ΤΥΠΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ
 
 
ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΟΞΑΖΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΜΕΡΟΣ  Γ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΡΗΜΩΣΗ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ. ΕΝΑ ΛΥΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΤΜ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ. ("και πολυ τους ειναι ειμαι βεβαιος οτι θα ειπε καποιος θιασωρης της Παιδικης Χαρας - σαμπρελα)

ΧΟΡΤΑΣΤΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ........ΕΝΑΣ ΜΗ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΘΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΑΠΡΑΓΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΞΕΨΥΧΑΕΙ. ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ -ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ- ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ...ΚΑΛΩΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ...

ΕΝΑΣ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΔΑΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ, ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΔΕΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.

ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΜΑΣ


ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΠΛΕΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΕΡΗΜΙΑ.... 
ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΛΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΡΗΜΗ ΑΣ ΠΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ.....
ΤΤΚΑΠΟΤΕ ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙΠΟΤΑ
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΤΑΡΤΑΝ

ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΓ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΓ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Η ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ-"ΜΠΟΥΤΙΚ" ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.: Κοτερα με Οικογενειες, ή ζευγάρια που δεν αναζητουν το κοσμικο νησι, αλλα την γαλήνη


 


 

ΠΡΩΙ ΤΡΙΤΗΣ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 : ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ.......


ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΗΠΟΥΣ,
ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ.
ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ....

ΟΡΜΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ


  


              ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009, ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ : ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ
ΚΡΥΦΟΙ ΚΟΛΠΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΙΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ  ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΦΕΥΓΟΥΜΕ : ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ.

Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ


ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ ΣΤΟΥΣ ΛΕΙΨΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
ΔΕΣΑΜΕ......

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΑΜΕ ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ

Η ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ