ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 : ΕΦΥΓΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΠΟΥΡΤΖΙΚΟΣ

 ΠΟΝΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΙ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΙ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ) ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΚΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΦΙΛΟΣ, ΠΟΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΝΕΣΕ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΣ, ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ. Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΘΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ "ΒΛΕΠΕΙ" ΤΑ ΑΥΛΑ ΑΓΑΘΑ, ΝΑ ΖΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ) ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ. ΤΑ ΑΥΛΑ ΑΓΑΘΑ, Η ΑΥΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ, Η ΑΙΩΝΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ, ΑΦΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΘΑΡΤΟ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , ...ΤΗΝ "ΑΠΟ..ΣΚΕΥΗ" ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΜΕ, ΑΣΚΟΥΜΕΘΑ, ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ, ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ..... ΕΚΕΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ. "ΕΚΕΙ" ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΣΑΝ "ΕΝΝΟΙΑ" ΣΑΝ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ....

ΑΔΕΡΦΕ ΚΟΥΛΗ, ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ, ΤΩΡΑ ΠΕΤΑΣ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ. ΤΩΡΑ ΠΕΤΑΣ ΠΙΑ ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΟΑ 411-412 ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.
Σ ΑΓΑΠΩ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ..... ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ

Καθ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ

 
ΣΣ: Ο Κουλης συμπαραταχθηκε σε πολλους αγωνες για το ΚΑΛΟ. Στο Ιδρυμα Ελληνισμου εκανε και μια λεπτομερεια: ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΩΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΜΥΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ BLOGS απο το οποια σημερα. εκτος Ελλαδος, μοιραζομαστε ΑΛΗΘΕΙΑ!!

Ως Ελαχιστο χτυποκαρδι στη σκεψη του, ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ το Αρθρο που ειχε δημοσιευσει στον Ελληνικο Ανεμο την 8η Μαρτιου 2010.

ΚΟΥΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ..........................





Σημειωση Συνταξης : Ο Συγγραφεας του Αρθρου ταξιδεψε με τα φτερα της Ολυμπιακης στα περατα της γης, γνησιος απογονος του Οδυσσεα, Ελληνας, Κοσμογυρισμενος, σε γη και ουρανο. Το Αρθρο του ειναι απαυγασμα της πολυχρονης παγκοσμιας εμπειριας ενος ανθρωπου που πολλων ειδεν ασταια και νοον εγνω......


Γράφει ο
Κυριάκος Μπουρτζικος
Πρ. Κυβερνήτης της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ


O Αυστραλός πρωθυπουργός Kevin Rudd πρότεινε στους Μουσουλμάνους που θέλουν να ζουν κάτω από τον Ισλαμικό νόμο της Συρίας να φυγουν απο την χωρα.
Η κυβέρνηση της...Αυστραλίας θέλει να αποτρέψει τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες, βάζοντας στο στόχαστρο τους φανατικούς.
Ο Rudd εξαγρίωσε μερικούς Αυστραλούς Μουσουλμάνους, λέγοντας ότι υποστηρίζει το να επιτηρούνται τα τζαμιά της χώρας από υπηρεσίες πληροφοριών.
Τα λόγια του ήταν : “ Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο η την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Bali, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού. Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία.
Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά, τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρώσικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας μαθετε την γλωσσα μας
Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός:
Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας. Αν ο Θεός σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου γιά να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.
Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη.
Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς. Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε γιά τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μιά άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας: Το δικαίωμα να φύγετε!
Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε! Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι. Εσείς διαλέξατε να έρθετε. Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που “εσείς διαλέξατε!”

Ένας Σέρβος Χριστιανός μας υπενθύμισε ότι το εθνικό και πνευματικό κέντρο των Σέρβων ήταν το Κόσοβο. Πριν 50 χρόνια αποτελείτο από 80% Σέρβους Χριστιανούς και μόλις από 20% Αλβανούς. Δυστυχώς σήμερα οι μεν Χριστιανοί με την υπογεννητικότητα και μετανάστευση έγιναν μόλις 20% και οι Αλβανοί με τη υπερ-γεννητικότητα κλπ έγιναν 80%. Δυστυχώς οι Αλβανοί σήμερα διεκδικούν το το Κόσοβο , το λίκνο της_πατριδα_τους. .
Μήπως ο Αυστραλός πρωθυπουργός κτυπά το καμπανάκι στους Έλληνες να τους αφυπνίσει από τον λήθαργο του φιλελευθερισμού?