ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΦΥΣΙΚΆ.... Όλα καλύπτονται πίσω από την επίκληση κάποιας "επιστημονικής βάσης" με βαρύγδουπους "τίτλους": Ανταγωνιστικότητα, Λειτουργία της Ελεύθερης Αγοράς, Σταθερότητα κλπ.

Α) Το ..."επιχείρημα" είναι ότι ιδιωτικοποιώντας τα πάντα, αυτό το "κακό κράτος", δεν θα εμποδίζει την λειτουργία της Ελεύθερης Αγοράς, και του ανταγωνισμού, που με την σειρά τους θα εξασφαλίσουν την ...ευημερία... στους Ανθρώπους, είτε ως "εργαζόμενους" είτε ως καταναλωτές.

B) Ας δούμε ξανά την ίδια φράση : Ιδιωτικοποιώντας τα Πάντα, κάνουμε ιδιοκτήτη των μονοπωλίων τον Ιδιώτη η μαι ομάδα ιδιωτών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την μονοπωλιακή τους θέαση εξασφαλίζουν την δύναμη να ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΎΟΝΤΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΤΌΣΟ Ως ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ ΔΟΎΛΟΥΣ, ΌΣΟ ΚΑΙ ΩΣ ΗΛΊΘΙΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΈΣ...... αφού καταργώντας το Κράτος, επιβάλουν (τα Ιδιωτικά μονοπώλια) την δική τους "Κουλτούρα", που είναι Η ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΆΣ (και όχι απλά η "Οικονομία της Αγοράς" , αφού το ανύπαρκτο πλέον Κράτος δεν μπορεί να στηρίξει ούτε την μύηση στον Πολιτισμό αλλά ούτε και την εξέλιξή του. Ο Πολιτισμός αφήνει αδιάφορα τα μονοπώλια , στο μέτρο που αυτά δεν κατορθώνουν να τον εντάξουν (ευτελίσουν) στους μηχανισμούς της Αγοράς.

Γ) ΤΑ ΦΥΣΙΚΆ ΜΟΝΟΠΏΛΙΑ: Μια Οικονομική Δράση δεν γίνεται Μονοπώλιο επειδή ιδιόκτητης της είναι το Κράτος, άλλα επειδή ει ναι ΦΥΣΙΚΌ ΜΟΝΟΠΏΛΙΟ. δηλ. αυτή η συγκεκριμένη Οικονομική δραστηριότητα, δεν μπορεί να έχει μέσα σε μια συγκεκριμένη αγορά περισσοτερους από ένα Παραγωγούς διότι η "αγορά" δεν θα μπορούσε να τους στηρίξει.
Η Ελλαδα μπορεί να έχει μόνο ΜΙΑ ΔΕΗ, Ένα ΟΛΠ, Ενα ΟΛΘ, Μια ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ. Ένα ΟΤΕ., Ένα ΟΣΕ
Η Αποκρατικοποιηση δεν μεταβάλει το μονοπώλιο σε ελεύθερη Οικονομία, αλλά απλά αλλάζει το Ιδιοκτησιακό του Καθεστώς.με συνέπεια τα ανωτέρω Β.

Δ) Ας Δούμε μερικές ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.........

1)...Ο...ΟΤΕ....ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ, Πωλούμενος στην Κρατική Γερμανική Τηλεφωνική  Εταιρεία με το Επιχείρημα οτι "ΤΟ Κράτος δεν μπορεί να κάνει τον ..Επιχειρηματια". (Εδω γελάμε με την ..γελειοτητα του επιχειρηματος-προπαγανδας¨.

2) ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΟΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ που ειναι καλυτερο και μεγαλυτερο σε αεροδιαδρομους και σταθμευση αεροσκαφων απο το Γερμανικο Αεροδρομιο στα ΣΠΑΤΑ, με το Επιχειρημα οτι η ΧΟΧΤΙΦ θα φερει πελατεια και θα κανει την Αθηνα κεντρο των αεροματαφορων της Μεσογειου. 
Η ΧΟΧΤΙΦ αντι να φερει αεροπορικη κινηση μεγαλυτερη του Ελληνικου, εστειλε την αεροπορικη κινηση στο Αεροδρομιο ΑΤΑΤΟΥΡΚ της Κωσταντινουπολης, ενω διαλυθηκε η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ αφου ξοδευτηκαν εκατομμυρια για την μεταφορτα της στα ΣΠΑΤΑ.
Η ΧΟΧΤΙΦ δεν έχει πληρωσει ποτέ φόρους......

3) ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ , δεν δόθηκαν σε Ελληνικά Συμφέροντα, δόθηκαν σε Γερμανούς, με το Επιχείρημα ότι θα φέρουν Ναυπηγήσεις στην Ελλάδα, κάτι που είχε αποτύχει να κάνει το Κράτος.
Στην πραγματικοτητα δεν εφεραν ουτε μια Ναυπηγηση, και μοναδικος τους Πελατης ειναι το Πολεμικο Ναυτικο.
Η αποκρατικοποιηση ειχε σαν αποτελεσμα το Κρατος να πληρωνει τα Ναυπηγεια για τα σκαφη του Π.Ν., ενω ο ΟΣΕ του οποιου τα βαγονια κατασκευαζονταν και επισκευαζονταν στα Ναυπηγεια μας, να αναθετει εργασιες των 50 Δις σε ιδιωτες.

Στην Οικονομική Επιστήμη τα ανωτέρω αποκαλούνται Hostile Acquisitions και κάθε άλλο παρά την έννοια της Ελεύθερης ανταγωνιστικης οικονομίας υπηρετούν.

Η Βίαιη αρπαγή Οικονομικών μονάδων και δραστηριοτήτων αποβλέπει ακριβώς στο αντίθετο. Στον απολυτο έλεγχο της Οικονομίας.
Αυτό επιδιώκουν οι Γερμανοί με τις Αποκρατικοποιησεις. Να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο της Ελληνικής Οικονομίας, καθιστώντας τους Ανθρώπους σκιές στην Λίστα του Σινττλερ.......

                                                                               *

ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΗ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ όπως κάθε υπόσταση που προσδιοριζεται από έννοιες, άξιες, περιεχόμενο. Η Ελλάδα είναι ψυχική εγγραφή, και ταυτοχρονα η ψυχη μας, ειναι ενα με το σωμα μας, ειναι η ανασα μας, αρικτη με την προσωπικη οντολογικη υποσταση μας. 
Αυτο βεβαια δεν μπορει να γινει αντιληπτο απο τους λειτουργιστες, οι οποιοι αντιλαμβανονται την ζωη μεσα απο το πρισμα της εξουσίας και του μηχανιστικού υπαρξισμού.

Για εμένα έχει μεγαλη σημασια να ταξιδευω με ενα μεσο που ειναι Κρατικο, που ειναι ιδιοκτησια της Ελλαδας.
Ταξιδευοντας με τον Κρατικο ΟΣΕ, νοιωθω να με πηγαινει ταξιδι η μαννα μου στην αγκαλια της, να με πηγαινει ταξιδι η Ελλαδα. Ειναι το δικο μας το Τραινο, η Δικη μας Πατριδα, η δικη μας Ελλαδα.
Υπαρχει παντα και ο ισχυρος -ασχετος με την οικονομια- λογος που "δεν πουλαμε". Αυτος που οριζει πως ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.




Ταξιδευοντας με τον ΟΣΕ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ

----------------------------

ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΙΤΗ ΤΗΝ ΔΕΚΑΤΙΑ ΤΟΥ 60 ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ
Και Στις διαλεξεις στην "Μεγαλη Αιθουσα" ακουγαμε παντα :...."Η Ελλαδα Ταξιδευει"


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΡΘΡΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ:

ΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΑΝΕΜΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠ ΕΙΝΑΙ
 : 
ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΑΠΟΙΚΟΚΡΑΤΕΣ-ΠΕΙΡΑΤΕΣ-ΛΗΣΤΕΣ, ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΕ ΑΘΩΕΣ ΦΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΣΑΝ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΧΑΝΤΡΕΣ, ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΠΟΥ ΚΟΣΜΟΥΣΕ ΤΑ ΓΥΜΝΑ ΣΤΗΘΗ ΤΩΝ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ (ΚΑΤΑΚΤΟΥΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΚΟΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ) ΔΗΘΕΝ "ΑΓΡΙΑΣ"  ΦΥΛΗΣ. Η ΒΙΑΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΑΠΟ ΓΥΜΝΑ ΣΤΗΘΗ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΟ "ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ ΠΟΤΑΜΙΑ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΤΡΑΙΝΑ, ΦΡΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕ "ΤΥΠΩΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ". Η ΒΙΑΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ".

ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ -ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ- ΑΞΕΣΤΟΥΣ ΗΜΙΑΓΡΙΟΥΣ???



Ντροπή για κάθε Έλληνα αυτό που πάει να γίνει. Σταματήστε το έγκλημα.


Ευριπίδης Μπίλλης *
ΣΤΟ Σύνολο δωρίζεται, μαζί με την Ελληνική γη, τα βουνά, τα φράγματα και τα ποτάμια ανεκτίμητης αξίας νερού, και εταιρεία με σίγουρο τζίρο περίπου 307.000.000 ευρώ ετησίως. 
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο, στη Μικρή ΔΕΗ θα εισφερθεί παραγωγικό δυναμικό συνολικής ισχύος 2.768 MW. Τα 903 MW είναι υδροηλεκτρικά και προέρχονται από το συγκρότημα του Νέστου, τον υδροηλεκτρικό σταθμό Πουρνάρι 1 και 2 και της μικρής ισχύος υδροηλεκτρικές μονάδες Αγρας και Εδεσσαίος

Κύριοι Βουλευτές,
Ντροπή για κάθε Έλληνα αυτό που πάει να γίνει...
Σταματήστε το έγκλημα. Σταματήστε τους δύο δηλωσίες «πατριώτες»
Δωρίζεται από τους αποδοκιμασθέντες πρόσφατα από τον Ελληνικό λαό δηλωσίες Σαμαρά και το υδροηλεκτρικό συγκρότημα Νέστου 500 MW. Και πλειοψηφία να είχαν δεν είχαν κανένα δικαίωμα να το κάνουν
Γιατί ιδίως τα βουνά και τα λαγκάδια μας μόνον οι προδότες τα εκχωρούν σε ξένους....
Δείτε κατωτέρω το Φράγμα Θησαυρός (πραγματικός θησαυρός) του Νέστου στην παραμεθόριο μας παραδεισένια περιοχή Παρανεστίου-Ξάνθης
Παράγονται από τα δωριζόμενα υδροηλεκτρικά :

- Από το φράγμα Θησαυρός του Νέστου παράγει κάθε χρόνο 440 Giga Wattores .
- Από το φράγμα της Πλατανόβρυσης παράγονται ετησίως 240 Giga Wattores.
- Από τη μονάδα Πουρναρίου Ι του Αράχθου παράγονται ετησίως επίσης περίπου 240 Giga Wattores.
- Από τη μονάδα Πουρναρίου ΙΙ άλλα 45 Giga Wattores ετησίως
- Και άλλες 223 Giga Wattores από τις μονάδες Άγρα και Έδεσσας.
Συνολικά δωρίζονται από τις δωριζ'όμενες υδροηλεκτρικές μονάδες 1188 Giga Wattores. Ή 1.188.000.000 KWh ετησίως.
Ή με μέσο κόστος KWh ισο με 0,09 ευρώ ανά KWh, δωρίζονται μόνον από τις υδροηλεκτρικές μονάδες 107.000.000 περίπου ευρώ.


- Από τα 1590 MW των μονάδων λιγνίτη υπολογίζονται άλλες ετήσιες 2091 Giga Wattores περίπου, ή έσοδο περίπου 200.000.000 ευρώ.
Σύνολο δωρίζεται, μαζί με την Ελληνική γη, το βουνά, τα φράγματα και τα ποτάμια ανεκτίμητης αξίας νερού, και εταιρεία με σίγουρο τζίρο περίπου 307.000.000 ευρώ ετησίως.
Ντροπή για κάθε Έλληνα αυτό που πάει να γίνει.
Σταματήστε τους δύο δηλωσίες «πατριώτες».


*Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ


ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ

ΟΛΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, ΚΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥΧΟΥΜΕ ΜΕΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΛΑΜΠΕΙ ΑΘΩΡΗΤΟ ΣΑΝ ΗΛΙΟΥ ΑΧΤΙΝΑ (ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ) ΑΛΛΑ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ
και ΚΡΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ, 

ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 

ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ : ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ

ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ, ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ, ΤΑ ΒΡΑΧΙΑ, ΤΑ 

ΒΟΥΝΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ 

ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΤΑΙΩΝΕΣ

ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΥΠΩΝΑΜΕ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ

ΣΕ ΔΡΧ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ,

ΤΑ ΤΥΠΩΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΩΣ 


ΔΑΝΕΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: