ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΗΠΑ & ΕΛΛΑΔΑ :ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η «Κοινωνία της Αγοράς» χωρίς Ανθρώπινες Αξίες, εναποθέτει τα πάντα ….στην Αγορά, με αποτέλεσμα ό,τι είχε διαχρονικά διδαχθεί και κατακτήσει η Κοινωνία και τεκμηριώσει η Οικονομική Επιστήμη, να ξεχαστεί κάτω από την -με μέσα Σοφιστείας και Δημαγωγίας-, βίαιη χειραγώγηση του Νεοφιλελευθερισμού, και να ξανά-τεκμηριωθεί μέσα από την Παγκόσμια εξαθλίωση ανθρώπων, κοινωνιών, και…. Πολιτισμού Αξιών, που έδωσαν την θέση τους στην Δαρβινική Κοινωνία της ..Ζούγκλας, επανα-τεκμηριώνοντας (και ξαναθυμίζοντας) στις κοινωνίες κάτι που ήδη γνώριζαν από το κραχ του 1929 : ότι εάν εναποτεθούν τα πάντα στον αυτόματο πιλότο της αγοράς, αυτός θα οδηγήσει στην πλήρη διάλυση : Οικονομική, Κοινωνική , Πολιτική, Πολιτιστική.

Η Διεθνης βιβλιογραφια μπορει ηδη να καταχωρησει ότι στην αναλογια του κραχ του 29 που βιωνει και παλι ο πλανητης, (‘χαρη’ στον νεοφιλευθερισμο, στην «απολυτη αγορα» και στους μηχανισμους εξουσιας που κατασκευαζει και αναπαραγει) ότι σε δυο χωρες συνεβησαν οι πρωτες αλλαγες. Στις Η.Π.Α. και στην Ελλαδα. Και στις δυο χωρες τα κομματα που εκπροσωπουσαν τον φιλελευθερισμο εγιναν «ξεπερασμενα προιοντα» και περιπου διαλυθηκαν, ενώ και οι δυο αυτές χωρες απεκτησαν υστερα από σαρωτικα εκλογικα αποτελεσματα, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, η εστω Κυβερνησεις που οι ψηφοφοροι που τις εξελεξαν θελουν να είναι Δημοκρατικες, και να χρησιμοποιησουν την Δημιουργια Χρηματος για να κινητοποιησουν την Κοινωνια και την Οικονομια, για να ξανα-κατακτησει αυτό που ειχε ηδη κατακτησει αμεσως μετα τον πολεμο : Την συνειδηση ότι επιδιωκει, Κοινωνικη Δικαιοσυνη, Οικονομικη Αναπτυξη, Πολιτικη Σταθεροτητα, και στην Ελληνικη αυτογνωσια Πολιτισμο.
Στην Αμερικη εξελεγη ο Ομπαμα, Δημιουργησε Χρημα (Τυπωσε Δολλαρια), και σε μια στειρα Ευρωπη μονολιθικων εκτοπλασματων του Νεοφιλευθερισμου, Η Ελλαδα εξελεξε κατι που πιστεψε αναλογο, μονο με περισσοτερες δυσκολιες γιατι ο ΟΜπαμα ειναι πλανηταρχης ενω η Ελλαδα "για τα πανηγυρια" ενταχθηκε στην ΟΝΕ και εχασε την οικονομικη της αυτοτελεια, αλλα και την Εθνικη της Κυριαρχια για μια Ευρωπη που ειναι οντως -και δη λιαν επιεικως-"για τα πανηγυρια".....
.
Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: