ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Δεν μας λειπει χρονος για καταναλωση, Μας λειπει Χρονος για ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. Ο Ανθρωπος ειναι το ΥΠΕΡΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ.
.
ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΙΕΡΕΣ
Αυτο Πιστευουν πολλοι Αμερικανοι
Some Days Should be kept sacred
.

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΛΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΕΝΩ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ (νεο-Ελληνιστι ...."ΜΩΛ") που καποτε εμεναν σιωπηλα και ερμητικα κλειστα δινοντας την αναλογη τιμη αλλα και την ευκαιρια για Ανθρωπινη επαφη, σημερα παραμενουν ανοιχτα και στις Μεγαλες Αμερικανικες Γιορτες οπως η 4η Ιουλιου , η Πρωτοχρονια και το Πασχα. Η Μονη Μερα που τα μαγαζια ειναι εντελως κλειστα στην Αμερικη ειναι τα Χριστουγεννα.

Πολλοι Αμερικανοι ομως εξακολουθουν να υποστηριζουν πως καποιες μερες πρεπει να παραμενουν ιερες.......

ΦΩΤΟ Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

....

ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΚΡΙΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ <ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ> ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΑΡΧΙΚΑ) ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ. ΕΠΙΚΟΥΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΝΑ ...ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ..."ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ" . ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΥΠΕΡΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΚΟ (ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ) ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ...ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ.


ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΥΛΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ, ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΑΔΙΚΙΑ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ - ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΦΤΩΧΙΑ.


ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΕΡΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΟΙ ΑΞΙΕΣ, Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΑΓΑΠΗ, Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΕΥΤΕΛΟΥΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Η ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟΥ), ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΧΡΟΝΟ, ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΥΟΜΕΝΟΙ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΤΙΕΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΚΕΝΟΤΗΤΑ..., ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΧΙ ΣΤΑ "ΜΩΛ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΕΙΟΣ ΔΥΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ. ΟΧΙ ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΜΑΓΑΖΙΑ" ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ. ΣΩΣΤΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟ/

Δεν υπάρχουν σχόλια: