ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

Ο.Ε.Ε.: Συνέχιση της αποχής από τις δηλώσεις κατά μία εβδομάδα έως και την Παρασκευή 13 Μαΐου

Ο.Ε.Ε.: Συνέχιση της αποχής από τις δηλώσεις κατά μία εβδομάδα έως και την Παρασκευή 13 Μαΐου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 2132101800, FAX: 2132141873,  e-mail: press@oe-e.gr

Αθήνα, 06-05-2016  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την παράταση της αποχής από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, κατά μία εβδομάδα έως και την Παρασκευή 13 Μαΐου,  αποφάσισαν  οι λογιστές - φοροτεχνικοί σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η απόφαση ελήφθη επειδή δεν έχουν αποσυρθεί οι διατάξεις που προβλέπουν τόσο την κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους οικονομολόγους όσο και την εξαίρεση του κλάδου από τις εκπτώσεις για τα τέσσερα πρώτα χρόνια εφαρμογής του νόμου, και με δεδομένη την επιτυχία των κινητοποιήσεων μέχρι σήμερα αφού έχει υποβληθεί πολύ μικρός αριθμός δηλώσεων.

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε:
«Υπόλογοι για την καταστροφή του κλάδου τους θα είναι οι οικονομολόγοι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να το καταψηφίσουν, αλλιώς θα κληθούν να λογοδοτήσουν στους συναδέλφους τους και για την προκλητική εξαίρεση των οικονομολόγων από τις εκπτώσεις, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων ετών εφαρμογής του νόμου. Πρέπει να λογοδοτήσουν και για το πώς θεωρούν ότι με αυτά τα ποσοστά εισφορών μπορεί να σταθεί ελεύθερος επαγγελματίας και να επιβιώσει. Οι οικονομολόγοι και οι λογιστές - φοροτεχνικοί συνεχίζουμε ενωμένοι τον δίκαιο αγώνα μας με την συνέχιση της άκρως επιτυχημένης αποχής από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι την τελική δικαίωση».

Ο Ά Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., Αντώνιος Μουζάκης, δήλωσε:

«Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε συντάσσεται με την πρόταση του επιστημονικού της φορέα, του ΟΕΕ, για συνέχιση της αποχής από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καταγγέλλοντας την φιλοσοφία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που επιβαρύνει βάναυσα τον κλάδο».


Ο Εκπρόσωπος της Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε., Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, δήλωσε:

«Οι οικονομολόγοι – λογιστές κορυφώνουν την αντίδρασή τους, ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, συνεχίζοντας δυναμικά την αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων».Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/29051

======================================================================
ΘΕΣΗ  : Ως  ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, (μαζι με τον Γιωργο Σταθη και αλλους -τοτε-  πρωτοπορους, ) επικροτώ και υποστηριζω την θεση του ΟΕΕ, για τους λογους που διατυπώνονται, οπως επισης και συνολικα για την αδιεξοδη πολιτικη που 'νομοθετείται" ,  η οποια γινεται συνεχως και χειροτερη και η οποια εφαρμοζεται προφανως απο ανθρωπους που "σκεπτονται" με μοναδικα εργαλεια την (+) και την (-). 
Ειτε απο αγνοια, ειτε απο ιδεοληψια, ειτε απο υποταγη σε ισχυροτερη βουληση, αυτο που συμβαινει δεν θα εχει τελος, θα γινεται ολο και χειροτερο μεχρι το ...κραχ του 29.....
Για αυτο και πρεπει να το σταματησει μια Πολιτικη Βουληση.

Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος
BA, B.s., M.A.,M.C.P., Ph.d., Post Doc
Case Western Reserve University
University of Pennsylvania