ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

ΧΩΡΙΣ "ΚΡΑΤΟΣ" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ"


Η "θέση" του Νεοφιλελευθερισμού  ότι για να υπάρχει "Ελεύθερη  Οικονομία" το Κράτος πρέπει να "εξαφανισθεί" (η να μείνει σε ρολο θέσπισης κανονισμών)  είναι τουλάχιστον αυταπόδεικτα λανθασμένη, προφανώς Πρωταπριλιάτικο Αστείο, και μετά βεβαιοτητος Σοφιστια με εμφανη δολο, που δεν ειναι αλλος απο αυτο που βιωνει η συγχρονη Γεωπολιτικη και Κοινωνικοοικονομικη Δυναμικη.

Η Δημιουργια περιφερειακων η παγκοσμιων μονοπωλειων, που "αποβαλουν" με σκοπιμους μηχανισμους, με πραξη η παραλειψη, τους  πολους αν οχι και ολους τους μετεχοντες στην Αγορα, καταργωντας ετσι αυτο που ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ υποστηριζουν. Tην Ελευθερη Ανταγνωνιστικη Αγορα η οποια ως οι πρωτοετεις φοιτητες των (σοβαρων) οικονομικων επιστημων γνωριζουν, απαιτει "πολλους προσφεροντες" και "πολλους ζητουντες". 

Ο σκοπός είναι εμφανής: είναι η συγκέντρωση της "εξουσίας" σε λίγα κέντρα αποφάσεων, με ενδιάμεσο μέσο, την λεηλασία του δημιουργηθεντος Εθνικού και του Ιδιωτικού Πλούτου και περιουσίας.

Οι Σοφιστές πάντα αναπτύσσουν "πιστικη" επιχειρηματολογία, για τους Λαούς,ώστε οι Λαοί να εγκρίνουν την απαξίωσή τους και να στηρίξουν την λεηλασία όχι μόνο του αποτελεσματος του Έργου των, αλλά κυρίως την αλλωση της ΅Ελευθερίας τους να δημιουργούν, και την πλήρη εκμηδένιση της οντολογικής τους Υπόστασης. 

Τα Επιχειρήματα των Κέντρων αποφάσεων για να στηρίξουν ως ορθό αυτό που συμβαίνει, μόνο άτομα με άγνοια μπορούν να ενστερνισθουν. Άτομα που έχουν "γνώση", η δεν έχουν ελεύθερη σκέψη και βούληση, η εχουν δόλο, η εμαθαν να  πηγαίνουν με τον συρμό για ίδιο όφελος, η εχουν ηθικη, ψυχική και νοητική υστέρηση. Αυτό δηλ που λέει με μια λέξη ο λαός : "Βλάκας". Που μπορει να έχει πολλα διδακτορικά, αλλα να μην μπορει -να μην εχει το σθενος- να φωναξει στο "παραμύθι". Ο "ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ".



Ο Φλιν και ο Φλαν του Παραμυθιού του Αντερσεν (οι απαταιωνες ραφτες) δεν ειναι παρα οι Σοφιστες, που έπεισαν τους Ελληνες οτι ειναι καταστροφη να μην ειναι στη Σενγκεν και στο Ευρω.  Τα παιδια πρεπει να διδαχθουν απο το παραμυθι, πως καποιοι μηχανισμοι χειραγωγουν ενα Λαο (..ο "Αφεντης Λαος"=Αρχοντας=Βασιλιας) ...στον εξευτελισμο του.

Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος
B.A., B.Sc., M.A., M.C.P. Ph.d., Post Doc.
Case Western Reserve University
University of Pennsylvania