ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ-ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΣ-ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟΣ



Ιδιοτέλεια - Αμοιβαιότης - Αλτρουισμός . Τρεις διαφορετικές οντολογικές υποστάσεις με την Ιδιοτέλεια "απόλυτα εχθρική και γεμάτη φθόνο, κακία και κατασυκοφαντηση"_ του αλτρουισμού και της αμοιβαιοτητας.

Ο Ιδιοτελής κρίνοντας εξ ιδίων. αποδίδει τα δικά του ιδιοτελή (ευτελή) κίνητρα, στον Αλτρουιστή (και όπου απαιτείται εν αμοιβαιότητι τελούντα).

Ο Αλτρουιστής είναι άνθρωπος της προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα. Δεν θέλει τίποτα για τον ίδιο. Εκεί που χρειάζονται όμως και άλλοι για να πραγματοποιηθει μια προσφορά, προχωρεί σε "κάλεσμα" και άλλων, με σαφέστατο τον σκοπό της ανιδιοτελούς προσφοράς,  και της αντίθεσης του με το κίνητρο και την πρακτική της ιδιοτέλειας..

Η αμοιβαιότητα είναι ένα από τα κριτήρια, και ταυτόχρονα ασφαλιστική δικλείδα, για την αποφυγή λεηλασίας του αλτρουισμού απο την ιδιοτέλεια.

Ο ιδιοτελής (ευατουλης) θα αποκαλυφθεί :πρώτα  γιατί θα ""οργισθεί" με το ότι  μέσα από μια δράση αλτρουισμού στην οποία "υποκριτικά εντάχθηκε" δεν υπήρξαν τα συνειδητά ή υποσυνείδητα αναμενόμενα από αυτόν, προσωπικά οφέλη.
Δευτερον, διοτι θα φανει, μεσα απο την αδυναμια του να ενεργησει συντονισμενα ως ομαδα, και καθε φορα θα κανει οτι του κατεβη, με κριτηριο το προσωπικο του συμφερον ζημιώνοντας την ομάδα επικαλούμενος ως μονιμη "δικαιολογια", οτι "δεν ειχε εικονα"..
Τριτον διότι αυτά που του προσφέρθηκαν μέσα στην σχέση του με τον αλτρουιστή, "δεν τα βλέπει", δεν τα θυμάται καν. Η νοοτροπία του ιδιοτελούς ανθρώπου είναι: "ότι πάρω μου τα όφειλε η ζωή", και ότι δίνω μου το χρωστάτε και πρέπει να πληρωθώ (και δη με "λεφτά") για αυτό.
Στην πλέον ωμή εκδοχη του αυτο διατυπωνεται ως : "εγω νομιζα πως θα σε πιασω κοροιδο" και ειμαι πολυ θυμωμενος που ενω νομιζα οτι εισαι ευάλωτος -επειδη σε ειδα με ενα αθωο χαρουμενο και χαμογελαστο προσωπο να βρισκεσε στην ζωη σαν ενα αθωο παιδι - , εκανα λαθος και αποδείχθηκε οτι είσαι ισχυρός.


Οι Κοινωφελείς δράσεις κατασυκοφαντουνται απο τους ιδιοτελείς που μέσα στον ιδιωτισμό τους (idiocy- idiotic) αποδίδουν πάντα ταπεινούς σκοπούς στην προσφορά. 



Η Κοινωφέλεια δεν είναι χώρος στον οποίο πραγματοποιουνται "κέρδη'. Για αυτό όσοι  -στην όποια νοοτροπία τους- έχουν σκοπό το κέρδος ή το χρήμα, καλόν είναι να μείνουν μακριά από την κοινωφέλεια, και τους αλτρουιστές. 

Ο Ιδιωτισμός  (idiocy- idiotic) της ιδιοτέλειας μόνο κακό μπορεί να κάνει στον χώρο της προσφοράς.

Stay out of it.

ΥΓ1: Ευχαριστουμε την Φιλη μας Ν.....αννα Λ. που μοιραστηκε μαζι μας τις οποιες εμπειριες της στον χωρο της Κοινωφελειας και μας εδωσε την ευκαιρια για αυτη την μικρη αναλυση που ειναι κοινος τοπος της πραγματικοτητας.
YΓ2:
H συκοφαντική δυσφήμιση ειναι μια παλαια απο αρχαιοτατων χρόνων εργαλειοθήκη του κακου εναντιον του καλου. Σε προσωπικο επιπεδο ειναι αδιαφορη. Ομως εμποδιζει το Μακρο-καλο,  για αυτο και πρεπει να τιμωρείται!

ΥΓ 3 : Προτεινουμε στους γονεις μικρων παιδιων να τους δειχνουν παραμυθια, οπως τα Στρουμφακια η Τα Τρια Γουρουνακια. Ετσι θα καταλαβουν οτι ο ηλιθιος και ο ελλατωματικος ειναι ο Δρακουμελ η ο κακος λυκος. Και να αναπτυξουν "προτυπα" που θα τους βοηθησουν να ειναι καλυτεροι και για τον ευατο τους και για το συνολο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: