ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

"ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ."

Αγαπητοί Συνέλληνες,

Όταν ένας ασθενής φτάνει στα Εξωτερικά Ιατρεία ενός Νοσοκομείου με χαμηλό αιματοκρίτη το πρώτο που κάνει ο γιατρός που τον παραλαμβάνει είναι να του δώσει αίμα για να τον σώσει και στην συνέχεια ψάχνει να βρει τις αιτίες που του προκάλεσαν την παθολογική κατάσταση.

Το πρώτο λοιπόν που πρέπει να κάνουμε για να σωθεί η Χώρα μας είναι να της δώσουμε αίμα και το αίμα αυτό δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ που ως αποτέλεσμα θα έχει να έρθουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα χρήματα στη Χώρα.

"Η παραμονή της Χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ,η αποχώρησή της από το ευρώ, η επιστροφή της σε Εθνικό Νόμισμα, με ισοτιμία ένα ευρώ -μια μονάδα εθνικού νομίσματος.

Ως "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" (Πολιτική Κίνηση) η λύση που προτείνουμε για να βγει η Χώρα μας από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ( την οποία αναφέραμε και σε προηγούμενο κείμενο μας) είναι:

Για να επιτευχθεί αυτή η λύση πρέπει:

1ον. Να "τυπώσουμε"-δηλ να δημιουργήσουμε-  το δικό μας Νόμισμα (Χώρα που της αφαιρείται το δικαίωμα να τυπώσει το δικό της νόμισμα ουσιαστικά της αφαιρείτε το δικαίωμα να αποφασίζει για τις τύχες της, της αφαιρείται η Εθνική της Κυριαρχία). ...Ενώ αυτός που αναλαμβάνει ( σου παιρνει με το ζορι από τα δικα σου χερια) το «τύπωμα», παριστάνει τον δανειστή του ποσού που αυτός τυπώνει στο χαρτονόμισμα.

2ον. Να παράγουμε άμεσα (η αξία του χρήματος έχει ως αντίκρισμα  την παραγωγή)
Κάθε άλλη χρήση είναι κλοπή εισοδήματος, λεηλασία του ιδιωτικού και δημόσιου πλούτου και πολιτική επιλογή ύφεσης και φτωχοποίησης  για λόγους εξουσίας, υποταγής και κακοποίησης του λαού.

Ο Αμερικάνικος καπιταλισμός υποστηρίζει ότι "ο φόρος είναι κλοπή". Εξ άλλου, δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψεύδος από την προπαγάνδα ότι "το κράτος για να βρεί χρήματα για να υπάρξει, θα  τα βρεί μονό μέσα από τους  φορολογούμενους." Επειδή το κράτος παράγει χρήμα, οι φόροι υπάρχουν μόνο για την ισορροπία της οικονομίας.

3ον. Να μειώσουμε την φορολογία (οποίος φορολογεί, αυτό που κάνει είναι να μειώνει στο ελάχιστο την δύναμη του χρήματος). Η μείωση της φορολογίας θα έχει ως αποτέλεσμα την σταθεροποίηση και ανάπτυξη τον είδη υφισταμένων εταιρειών ,την δημιουργία καινούργιων (ανάπτυξη επιχειρηματικότητας) .Καθώς επίσης την ηρεμία και τον καθησυχασμό όλων των φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών.

4ον. Να πιστέψουμε στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ (" Το καθετί φαίνεται ακατόρθωτο όταν δεν πιστεύεις ότι μπορείς να το κάνεις."  "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ").
5ον. Να επιδοτήσουμε την παραγωγή ως Κράτος. (Ετσι θα ενεργοποιηθεί η οικονομία και θα αναστραφεί η αποεπένδυση)

Επιστρέφοντας στο Εθνικό μας Νόμισμα η Χώρα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών, δεν θα μπει σε κατάσταση πτώχευσης γιατί εμείς δεχόμαστε ότι το χρέος μας είναι περίπου 40 δις ευρώ, που το χρωστάμε από τη διαφορά του ισοζυγίου εξωτερικών  συναλλαγων ( δηλ. εμπορικο ισοζυγιο : περισσότερες εισαγωγές απ' ότι εξαγωγές +/- αδηλοι ποροι ).

6ον. Να δώσουμε άμεση προτεραιότητα στον Τουρισμό μας και στην Ναυτηλία μας δυο  πηγές (άδηλοι πόροι) που μπορούν να μας φέρουν άμεσα συνάλλαγμα.

7ον. Να ενεργήσουμε άμεσα (χθες) στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. (Για παραγωγικούς σκοπούς και όχι για καφετέριες και πλακοστρώσεις πεζοδρομίων), ή και -ακόμα χειρότερα- για να καταστραφεί ο παραγωγικός ιστός της Ελλάδας, δηλ η παραγωγικη δυναμη του Ελληνικού Λαού.

Η μείωση της φορολογίας και η επιδότηση θα έχει ως αποτέλεσμα την ανταγωνιστικότητα μας ως προς τις τιμές των προϊόντων μας για να μπορούν εύκολα να πουληθούν στην Εξωτερική Αγορά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι ΕΞΑΓΩΓΕΣ μας που θα φέρουν συνάλλαγμα στη Χώρα.

Αυτό το χρέος θα το πληρώσουμε, οι Ελληνες δεν υπήρξαν ποτέ "ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ."
Εμείς ως Ελληνες κάναμε δυο λάθη:
-Το πρώτο λάθος είναι που επιτρέψαμε τους εαυτούς μας να την πατήσουμε. Πιστέψαμε δηλ. ότι τα χρήματα που μας έδιναν μέσα από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης ήταν τζάμπα, αυτοί ήξεραν πολύ καλά και γελούσαν όταν εμείς δηλώναμε 200 ελιές ενώ είχαμε 100 ή δηλώναμε 500 πρόβατα ενώ είχαμε 300, Ταυτοχρονα ομως μας "πληρωνανε" για να σπασουμε τα καικια μας, να ξεριζωσουμε τις ελιες και τα αμπελια μας, να διωξουμε την βιομηχανια μας στις διπλανες χωρες. Με τον τρόπο αυτό μας εγκλώβισαν πιστέψαμε ότι θα καθόμαστε και θα μας δίνουν χρήματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ΑΠΟΕΠΕΝΔΥΣΗ της Χώρας που ήταν ο στόχος τους για να μπορέσουν στη συνέχεια εύκολα να τη λεηλατήσουν.

Δεν θα πληρώσουμε όμως το χρέος των 400 δις ευρώ γιατί πιστεύουμε ότι είναι κατασκευασμένο, ψεύτικο  (1)  και δόλιο από τους Ευρωπαίους επιτήδειους,που με την ανοχή και την συνεργεία των διαφόρων Κυβερνήσεων που πέρασαν,, όπως και της σημερινής, φρόντισαν η Χώρα να περιέλθει σε κατάσταση ξεπουλήματος.

Δεν ξεπουλάς τα μονοπώλια του Κράτους (ΔΕΗ ,Λιμάνια, Ναυπηγεία κ.τ.λ.) για να ξεχρεώσεις. Πώληση σημαίνει ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ,πιστεύουμε στη μικτή οικονομία.

-Το δεύτερο λάθος που κάναμε είναι που κάποιες φορές ως λαός έχουμε έλλειψη αυτοπεποίθησης, πιστεύουμε ότι ο ξένος θα μας σώσει, ότι το ξένο προϊόν είναι καλύτερο από το ελληνικό. Την πατήσαμε δηλ. όπως την πατάνε οι ρωσίδες χορεύτριες που εμπιστεύονται τον παραγωγό, ενώ στην ουσία είναι προαγωγός, έρχονται στην Ελλάδα και αντί για χορεύτριες καταλήγουν να είναι πόρνες σε κάποια γειτονιά.


-ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ

Το ευρώ είναι το μοναδικό νόμισμα στον κόσμο που δεν ανήκει σε κράτος αλλά ανήκει σε μια συμμορία ΙΔΙΩΤΩΝ με επικεφαλής την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως ΒΙΤΡΙΝΑ.

Το ευρώ ως νόμισμα είναι ληστρικό, είναι σαν να έχει κάποιος μια άδεια οδήγησης αυτοκινήτου, να του την έχουν πάρει και να αναγκάζεται να δανείζεται για να πληρώσει  κάποιον άλλον να του οδηγήσει το αυτοκίνητο του.

Τέλος, θέλουμε να μας απαντήσουν στα δυο εξής ερωτήματα:
1ον. Γατί αφού μπήκαμε στο ευρώ σε μια αγορά 300 εκατομμυρίων ανθρώπων δεν μπορούμε να πουλήσουμε τα προϊόντα μας και αναγκαζόμαστε να πουλήσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για ένα ΔΗΘΕΝ χρέος.!

2ον. Γιατί δεν γίνεται άμεση απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ( περίπου 22 δις ευρώ) βρίσκοντας προφάσεις δηλ. φτηνές δικαιολογίες ως προς την απορρόφηση τους;

 Αρα  για να σωθεί η ΧΩΡΑ ΜΑΣ πρέπει:
-ΝΑ ΤΥΠΩΣΟΥΜΕ (ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ)

-ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ
-ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
-ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΟΥΜΕ
-ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΗΛΙΑ
-ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΣΠΑ

Και κάτι συνολικό.
Δεν υπάρχουν δανειστές με την έννοια κάποιων πλουσίων που δανείζουν κάποιους φτωχούς οι οποίοι πρέπει να επιστρέψουν τα δανεικά.

Υπάρχουν κέντρα που δημιουργούν (τυπώνουν) χρήμα, το οποίο το λένε (χωρίς να είναι) δανεικό, στην ονομαστική του αξία, εάν το "τύπωμα" (δημιουργία) γυρίσει στο κράτος, τότε δεν υπάρχει χρέος για ότι τυπώνεται. 

Με εκτίμηση.


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ