ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ : 6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..... ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΣΠΑΣΜΟ !!!

Περασαν 6 Χρονια απο την ηλιολουστη εκεινη ημερα που η ΕΛΛΑΔΑ  συνοδευσε την σορο του Αρχιεπισκοπου Χριστοδουλου στην κατοικια του σωματος του και του συμβολικου σημειου μνημης του, ενω ο ιδιος ηταν ηδη στους ουρανους.......
Ενας Ιεραρχης, ενας Αληθινος Ιεραρχης, ειναι αυτονοητο να εχει τετοια αντιληπτικη ικανοτητα ωστε να αντιλαμβανεται τα εννοια "αυλο αγαθο" και "οντολογικη υποσταση". Και ειναι επομενο μια τετοια ψυχη που στην ανθρωπινη διθασταση της εχει και συναισθηματικη νοημοσυνη και λογικη νοημοσυνη, να αντιλαμβανεται πληρως το -με πολτικη αποφαση και σκοπιμοτητα- μηδενιστικο "τοπο" που ειχε προγραμματισθει να μεταλαχθει η Ελλαδα.
Πατριδα δεν ειναι ενας "χωρος" με τον οποιο εχουμε "παιδικες αναμνησεις".  Αυτο ειναι η εννοια της "γειτονιας". Και Πατριδα και Γειτονια δεν ειναι το ιδιο. Η Τεχνικες βεβαια που εφαρμοζονται σημερα στην ανθρωποτητα εχουν σαν ενβα απο τα εργαλεια τους την ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ (ολα ειναι το ιδιο) και τον Μηδενισμο.
Ενας Αληθινος Ιεραρχης, δεν θα μπορουσε παρα να αντισταθει στην αλωση των ψυχων, στην αλλωση της Οντολογικης υποστασης των Ανθρωπων, στην αλλωση της Πατριδας, στην Αλωση καθε τι που προσδιριζει το υπαρκτο και το ξεχωριζει (και το προστατευει ) απο το ΜΗΔΕΝ και το ΧΑΟΣ.

Ο Αρχιεπισκοπος Χριστοδουλος και ο Περσεας Αθηναιος συνδεονταν απο την κοινη τους φοιτηση στο ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ οπου ο Περσεας ηταν για πολλα χρονια Προεδρος των αποφοιτων του Λεοντειου. Και αυτη η εγγυτης μας εδωσε την δυνατοτητα να γνωριζουμε απο Πρωτο Χερι το ακεραιο του Ανδρος, την αγαπη του για τον ανθρωπο και την Ελλαδα, και τις ηγετικες του ικανοτητες που φυσικα και θα διεθετε για να αγωνισθει και για τον Ανθρωπο και για την Ελλαδα.

Σαν ελαχιστη εκφραση αιωνας μνημης και τιμης στον Ελληνα Ιεραρχη δημοσιευουμε σημερα, 28 φωτογραφιες που πηρε το Ιδρυμα Ελληνισμου απο τα γραφεια του στην Λεωφορο Αμαλιας 48. 
Τοτε η Μητροπολη και η Λεωφορος Αμαλιας ηταν ακομα Ελλαδα. Με παρελασεις για την 25η Μαρτιου, με συμμετοχη στο Πενθος του Ελληνικου Λαου.
Υστερα ηρθε η παραδοση της Χωρας , ΑΜΑΧΗΤΙ, σε "ξενα κεντρα αποφασεων".  Σε αλοκοτους κατακτητες σαν απο ταινια επιστημονικης φαντασιας οπου εξωγηινοι υπνοτιζουν με ακτινες τοιυς αρχηγους των εθνων και εκεινοι γινονται υποχειρια τους.....

ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ. Με πιστη και ελπιδα γνωβριζουμε οτι Η ΚΑΤΟΧΗ θα τελειωσει.... και θα ειναι παλι η 28η Ιανουαριου, μια φωτεινη ημερα, οπου ξανα θα μπορουμε, με ατοφια ψυχη, να κλαιμε, η να χαιρομαστε, εχοντας δικη μας ξανα ...την ζωη



Ο ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΣΟΥ ΔΡΑΣΕΩΣ


ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΑΡΡΗΚΤΑ ΔΕΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ


 





















ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ                                                                                                                                                   Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ













Η Φωτογραφιση εγινε απο τον εξωστη των γραφειων Διοικησεως του Ιδρυματος Ελληνισμου Βασ. Αμαλιας 48.
 Οι Φωτογραφιες ειναι (c) του ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ
<>

Υ.Γ.
6  ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΤΩΣ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.....

6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΙ ΟΙ Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ