ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ : ΕΛΛΑΣ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ


Στην νειοτη της δικης μου γεννειας, ζησαμε την Ελλαδα καθως μεγαλωνε απο κοριτσακι. Αναγεννημενη απο τις σταχτες του Πολεμου, η αγαπη μας, ο μεγαλος μας Ερωτας, η Ελλαδα, προχωρησε μεσα απο την Δημιουργια. Ασχετα εαν στην Χρονικη Συγκυρια, αυτο ηταν "αναγκαιο" και επιθυμητο απο το τοτε γεωπολιτικο παιχνιδι, που επεδιωξε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, μεσα απο την ΑΝΑΠΤΥΞΗ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (Poltical Stability, Development, Social Justice) - Ρουσβελτ, Κευνσιανισμος (Δημιουργια Χρηματος), Θεραπεια (Δογμα) Τρουμαν - Σχεδιο Μαρσαλ, , -και παρα τις αδικιες, την παλη των ταξεων, τους μηχανισμους αποκλεισμων που εξασφαλιζαν την αναπαραγωγη της Εξουσιας, και τα συμφεροντα των Τοπικων Πολιτικων και Οικονομικων Μονοπωλειων", η Προταση στους Λαους ηταν, ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙΤΕ, ΟΡΑΜΑΤΙΣΘΕΙΤΕ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ.
Η παλη του Καλου με το Κακο, ειναι Διαχρονικη και Αιωνια. Ετσι αυτος που πιστευει το Καλο, δεν ειναι εθεροβαμων, αλλα ικανος να συναγελαζεται με το Φως και την Αληθεια, ενω αυτος που υιοθετει μονο κακες ερμηνειες η εστω την επικρατηση του κακου, ειναι η κακοψηχος και διεστραμενος, ειτε απαισιοδοξος και ριψασπις.

Η Δεκαετια του 60 Ειχε Δημιουργια. Δεν ειχε μονο βρωμικα παιχνιδια πωλησης των Ελληνων (Μεταναστευση) στα Σκλαβοπαζαρα της Γερμανιας, ουτε τον Δανεισμο της Ελλαδας, απο αυτον που της Χρωστουσε του Γερμανικο Δανειο και τις Επανορθωσεις.

Η Δεκατια του 60, ειχε χωρο, προταση και προτροπη για Δημιουργια. Ο κατακτητης δεν σε κυνηγουσε μεσα στο σπιτι σου, δεν σου επερνε με την βια την σοδεια σου, δεν σου επιτασσε την περιουσια σου. Δεν σου κυνηγουσε την ψυχη σου.

Στην διαρκεια του Πολεμου και της Κατοχης, ουτε τοτε κυνγουσε την ψυχη σου αν ηταν λευτερη. (Δοσιλογοι υπαρχουν παντα). Ο Λαος ομως ηταν κυνηγημενος απο ενοπλες μποτες γερμανικες, του επιτασαν τα σπιτια του και την περιουσια του, τον κυνηγουσαν. Ο Πολεμος και η Κατοχη δεν ειθχε χωρο για Δημιουργια Ειρηνικη, οσοι ομως φλεγονται για Δημιουργια, ο χωρος για Δημιουργια εγινε το ΟΧΙ της Πινδου και της Μαχης των Οχυρων, και η Εθνικη Αντισταση.

Η Δεκατια του 60, ειχε χωρο, προταση και προτροπη για Δημιουργια.  Δημιουργια Ειρηνης, Δημιουργια Αναγεννησιακης Φασης.

Η Περιοδος του Πολεμου και της Κατοχης, ειχε χωρο για Δημιουργια αντιστασης της Ψυχης.

Η Δεκαετια του 60 ειχε την πολυ αληθινη Προταση της αναγεννησης που μπορουσε να οραματιζεται και να ζει αυτο που ο Μανος Χατζηδακης τραγουδησε αλλα και διατυοωσε ως ΠΡΑΤΑΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, υλοποιησημη και πραγματιστικη,  ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΣ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ



Η Σημερινη εποχη και φαση της Ανθρωποτητας, εχει την ιδια προταση με εκεινη της Κατοχης ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΙΡ (ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ) ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ.


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΥΚΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΝ (ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ) ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΚΟΤΑΔΙ  - ΦΩΣ  - ΣΚΟΤΑΔΙ ΦΩΣ

ΤΟ ΦΩΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Καθ Ανδρεας Αθηναιος
Case Western Reserve University
University of Pennsylvania