Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

ΙΕΡΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΒΡΑΥΡΩΝΑ : ΕΝΑ ΚΥΤΤΑΡΟ ΜΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΛΗΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΡΑΥΡΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ 1964 ΜΕ ΦΙΛΟΛΟΓΟ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ  ΜΗΧΑΛΗ ΜΕΡΑΚΛΗ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ , Ο ΣΤΕΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Η ΔΙΠΛΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΟΙ ΛΑΚΟΥΒΕΣ.... ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΛΛΟΙΩΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΣΕ Ο ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΩΡΑΙΤΗ, ΔΕΝ ΤΣΑΚΩΝΟΜΟΥΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΛΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΗ ΗΘΕΛΕ ΞΕΝΑ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΕ ΚΑΝΕΙΣ "ΒΑΛΕ ΦΟΡΑ ΟΔΗΓΕ", ΑΦΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΔΗΓΟΥΣΑ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΟΥ...ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!

Η ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ. ΤΟΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ. ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΓΓΕΛΑ ΚΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΚΑΤΑΛΛΕΙΜΕΝΗ, ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΤΟΥ "¨ΤΙΠΟΤΑ"

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΩΣ "ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΙ ΑΠ ΕΞΩ" ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΣΤΗ ΒΡΑΥΡΩΝΑ, ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ "ΝΑ ΠΗΔΗΞΕΙ ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ" ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ.
ΜΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ "ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ" ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΤΟ ΕΣΠΑ.
Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ. ΕΡΗΜΙΑ. ΠΑΝΤΟΥ ΕΡΗΜΙΑ. ΠΑΝΤΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ.  ΠΟΛΛΟΙ ΑΡΧΑΙΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ. ΟΜΩΣ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΥΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ "ΦΥΛΑΞΗ", ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΜΥΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΝΟΝΤΑΙ Η ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΚΥΟΝΕΣ, Η ΑΚ0ΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΣΚΑΦΗ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ.
"ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΤΟ ΕΣΠΑ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (Π.Δ.Ε.) ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΘΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΔΑΠΑΝΩΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ "ΜΙΑ ΦΟΥΧΤΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ..."

ΙΕΡΟ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΒΡΑΥΡΩΝΑ

Ο ΙΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΑΞΙΕΣ, ΑΛΗΘΕΙΕΣ


ΜΥΘΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, ΜΙΑΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΠΩΣ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ....... (ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ).

ΜΥΘΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΥΚΝΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΜΙΑΣ ΕΥΡΥΤΑΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ. ΕΙΝΑI ΤΟ ABSTRACT  ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ, ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

ΕΣΠΑ


ΙΕΡΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ


...και οπως θα ελεγε ο φιλος μου ο Γιαννης Σμαραγδης 
μεσα απο μια ταινια του..."ΣΙΓΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ....."


Καθ. Ανδρεας Αθηναιος


Σημειωσεις απο You Tube

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ