ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΜΑ ΤΩΝ..."ΝΑΩΝ" ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

(C) ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 Σε μια πρόσφατη ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ  στο Αρχαιολογικό Μουσείο, Ο αρχαιολόγος που δίδασκε την ομάδα, επεσήμανε, ότι (με δικά μου λόγια) .. ο ΕΧΘΡΟΣ όταν καταλάμβανε την Πόλη (Κρατος) ξεθεμέλιωνε τους ΝΑΟΥΣ, έτσι ώστε να μην υπάρξει συνέχεια του Πολιτισμού και της Ταυτότητας άρα και της Ύπαρξης των Εθνών, Λαών. Κρατών Πόλεων και ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ. Έτσι κάπως εμφανίζονταν και σταματούσαν οι Πολιτισμοί μαζί η και χώρια από τις Κρατικές οντότητες (Οντότητες Κυριαρχίας) που τους εκφράζουν και τους Προστατεύουν.
Η Παγκοσμιοποίηση, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟΝ ΗΟΜΟ SAPIENS σε μια πολύ ευτελέστερη εφαρμογή,  και μάλιστα στο χαμηλό επίπεδο του "όλοι οι γύφτοι μια γενιά", με φθόνο, μίσος και την αγωνία να καταργήσει όλους τους Πολιτισμούς (αντίθετα με τον Μεγα Αλέξανδρο που τους Ελευθέρωσε Από τις Εξουσίες) και να εγκαταστήσει τον Α-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ της "ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ" ξεθεμελιώνει σιγά σιγά και έναν ένα όλους τους Ναούς δηλ τα ΣΗΜΕΙΑ  ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ των Λαών.

Εργαλείο και μέσο τους, όλοι εκείνοι οι συνάνθρωποι μας, οι οποίοι με το απόλυτα περιορισμένο επίπεδο αντιληπτικής τους ικανότητας που διαθέτουν, δέχονται -με κίνητρο το χρήμα- να καταστρέψουν κάθε τι, είτε λόγω ανικανότητας να αντιληφθούν την Τεράστια Αξία που έχει ως Οντολογική υπόσταση, είτε επειδή αντιλαμβάνονται την ζωή ως ένα άδειο κουτί, ως ένα ΚΕΝΟ,  που πρέπει να γεμίζει με κατανάλωση για την οποία χρειάζεται χρήμα, για το οποίο θα έκαναν το οτιδήποτε.

Καθώς Ο αρχαιολόγος δίδασκε, σκέφθηκα τι θα γινόταν εάν αντί του Σφουγγαρά και του Πληρώματος του, ανακάλυπταν κάποια ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ το "Ναυάγιο των Αντικυθήρων" και το ανέλκυαν για να  πουλήσουν.  Βεβαία στο Μη Ελληνικό Κράτος, οι Έλληνες Σφουγγαράδες αμειφθήκαν με ψιχία, αντίθετα με τα όσα πηρέ αργότερα η αποστολή του Κουστω για το έργο. ΓΙΑΤΙ άραγε είμαστε δίκαιοι στους ξένους, (η και δουλικοί) ενώ αντίθετα είμαστε (Ως ΚΡΑΤΟΣ) ταπεινωτικοί στους δικούς μας, και άδικοι???? Αν είχαν αντιληφθεί το Ναυάγιο των Αντικυθήρων οι τωρινοί  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ, θα το είχαν πουλήσει κυρίως για να το ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ως ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.

Γιατί η Γνώση, τεκμηριώνει ότι ο Πολιτισμός έχει διαχρονική Συνέχεια, και η Επιστήμη μια τρομακτική συνέχεια που τεκμηριώνει εξέλιξη και όχι "παρθενογένεση".

Η Σκέψη του ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΑΩΝ με έφερε σε Συγχρόνους Ναούς που ξεθεμελιώνονται (ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ)   είτε ως ως ΔΟΜΕΣ, και ΥΠΟΔΟΜΕΣ, είτε ως "θεσμοί". Με το ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ του (Πλαστού και ανύπαρκτου)  Χρέους και της (ΔΗΘΕΝ) "Ζημιογόνου Δαπάνης" ( Άλλο κίβδηλο επιχείρημα αφού το Κράτος δεν λειτουργεί ως "Επιχείρηση" η ως "Ιδιώτης", αλλά ως οντότητα που εκφράζει την συνολική οντότητα ενός Λαού ο οποίος έχει την ΑΠΟΛΥΤΗ ιδιοκτησία ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ επί των αξιών, αρχών, υλικών και αυλων οντοτήτων και αγαθών στο χώρο κυριαρχίας του. Την Απόλυτη στα Αυλα και Υλικά εντός των ορίων του Κράτους και την απόλυτη στα αυλα (Αξίες Πολιτισμός)  Διεθνώς.

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ  ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΑΝ ΝΑΟΙ- ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΟΠΩΣ η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (Η απαξίωση τεράστιας αξίας υποδομών και συναλλαγματικών εσόδων, μπορεί άνετα να αξιολογήσει ως : Μη γνωριζοντες, αφελείς, προσκολλημένους σε κομματικές θέσεις, η κοινούς προπαγανδιστές, όσους υποστηρίζουν -ως αλαλάζοντα πλήθη που επευφημούν ένα δικτάτορα- ότι όλοι  οι Ναοί-ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ-  των Σύγχρονων Ελλήνων  έπρεπε να ξεθεμελιωθούν με το πρόσθημα-Απάτη, ότι ΔΗΘΕΝ κοστίζουν στον ΈΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ. ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΤΑΙΠΕΔ ΚΛΠ), το ξεθεμελίωμα των Ναών Μεθοδεύθηκε και υλοποιείται.

 Ας πάμε όμως σε ένα "Ξεθεμελίωμα Ναού" που δε μπορεί να υποστηριχθεί οτι η ύπαρξη του "Κόστιζε στον Ελληνικό Λαό». Και μιλάμε για αυτό που πολύ καιρό πριν είχα δει τόσο στην Τηλεόραση όσο και στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ : ότι το ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ ΕΛΛΗ που τορπιλίστηκε στην ΤΗΝΟ τον 15Αυγουστο του 1940 από το ΙΤΑΛΙΚΟ Υποβρύχιο Δελφίνο που ξεκίνησε από το Παρθενι της Λερου, (σήμερα Μαρίνα Κοντά στο Αεροδρόμιο της Λερού,) " Πουλήθηκε Για Παλιοσίδερα" (Βλέπε Βιβλιογραφία Κατωτέρω).

Το ερώτημα είναι Γιατί αυτή η Προτίμηση : Στην Ελλάδα υπάρχουν Ναυάγια των οποίων η οικονομική εκμετάλλευση είναι ευκολότερη.  Χωρίς να γνωρίζω τα "ΝΤΕΣΟΥ" της υποθέσεως θα αναρωτιόμουν και εγώ τώρα, γιατί τόση προτεραιότητα   για να ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΈΛΛΗ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ και να πουληθεί για παλιοσίδερα, ενώ ένα άλλο Ναυάγιο "ΚΟΣΜΕΙ" (ΦΡΙΚΑΛΕΑ) την παραλία του Σαρωνικού (Βλ φωτο). Θα το δείτε απο κοντύτερα εάν πάρετε τον παλιό δρόμο γυρνώντας από τα Μέγαρα προς την Αθήνα.
Οι Παλιότεροι θα θυμηθείτε ότι από αυτό τον Μοναδικό Δρόμο, την δεκαετία του 50 επήγατε όλες τις Σχολικές Εκδρομές και τις "Καθαρές Δευτέρες" με την Μάννα και τον Πατέρα και άλλες ίσως φιλικές οικογένειες, στο …..Λουτράκι.
Η φωτο που ακολουθεί αμέσως είναι η διάβαση των ΣΠΑΠ αργότερα ΟΣΕ και τώρα...για ξεπούλημα... που η ΩΤΟΜΟΤΡΙΣ  περναγε ξυστά από το καπό του αυτοκινήτου μας ενώ στεκομαστε πίσω από την αλυσίδα.
Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΝΑ Εξελίσσεται. 
Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΑΣΕΙΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ.
Στην Διαδρομή αυτή, Φωτο 1 & 2  συναντήσαμε το από πολλά χρόνια Ναυάγιο. Και το ερώτημα είναι: Γιατί αυτό το Ναυάγιο δεν το κάνει κάποιος παλιοσίδερα? Γιατί αυτό το Ναυάγιο δεν ενοχλεί αυτούς που "σκίζονται για το Περιβάλλον"?  Γιατί για το Περιβάλλον μπαίνουνε πρόστιμα στην Κρατική ΔΕΗ  (Με συνέπεια να απαξιώνεται οικονομικά) και κλείνει λιγνιτικος Σταθμός Παραγωγής Ρεύματος στην Πτολεμαΐδα (Με Συνεπεία να αυξάνεται η χρήση εισαγωγών για την παραγωγή ρεύματος, η πρώτων υλών η και εισαγωγή ηλεκτρικού ρεύματος απευθείας)?
Γιατί αυτό το Ναυάγιο (Φωτο 3 & 4) δεν το "εκποιεί" κάποια δύναμη, η δεν ασχολειται κάποιος να καθαρίσει το Περιβάλλον?? 









(C) ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ : http://www.tlife.gr/Article/news-elli/0-9-50402.html

15.08.2013 | 20:28

Τι έγινε το ΕΛΛΗ μετά το τορπιλισμό του; Πουλήθηκε για παλιοσίδερα από Έλληνες!