ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ


 ΣΧΟΛΙΟ

Η Ταχυτητα με την οποια αλλαζει το ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ στην (ΥΠΟ Κ.) Ελλαδα, ειναι τετοιο, ωστε ουτε οι Ηλεκτρονικοι Υπολογιστες και τα προγραμματα ταχειας επεξεργασιας δεδομενων μπορουν να τα προλαβουν. Αν προσθεσουμε και τις "Προθεσμιες" που "μπαινουν" και τις επιβαρυνσεις που αυτες δημιουργουν, εχει ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΙ ενα ωραιοτατο Μηχανημα Παραγωγης Πιεσης, στους Ανθρωπους. 
Μεσα σε αυτο το ΤΕΧΝΗΤΟ ΧΑΟΣ, καλο ειναι να υπαρχει οση δυνατη ενημερωση και πληροφορηση, αφου το (μη) Ελληνικο Κρατος, απεχει πολυ απο την Πραγματικοτητα των Η.Π.Α. οπου το Κρατος, εντιμα σου λεει τα Δικαιοματα σου και τα εργαλεια που εχεις για να το αντιμετωπισεις. Αντιθετα το (μη) (και ΥΠΟ Κ) Ελληνικο Κρατος κινειται πανω στις αρχες του Ρωμαιου Αυτοκρατωρα, που εκανε χαζι να βλεπει τους μονομαχους να αλληλοκοτωνονται στην Αρενα, η να τους τρωνε τα λιονταρια.
Θυμιζω οτι ο Ακρατος ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ της Αμερικης, των πλεον συντηριτικων, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΟΤΙ
                     Ο ΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ:
ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/18002  

Μεχρι σημερα, εαν ενας φορεας Οικονομικης Δραστηριοτητας εμενε ανενεργος, δεν ειχε και τοση σημασια, γιατι στην ουσια, δεν ειχε φορολογητεα υλη, αρα ηταν και νομιμο και ηθικο να μην υποβαλει καμια φορολογικη δηλωση. Σε ολες της Χωρες οπου υπαρχει εθνικη κυριαρχια και οι κατοικοι τους ειναι Πολιτες και Οχι "Υπηκοοι, δεν ζητειται να "υποβαλουν δηλωσεις για καθε τους κινηση, παρα μονον για πραξεις τους που οντως φορολογουνται.
Αυτη η Υποχρεωτικη υποβολη ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ δηλωσεων, δεν εχει αλλη ηθικη, τεχνικη, η νομικη σκοπιμοτητα, απο εκεινη του "ελεγχου καθε κινησης" ακομα και του βηχα και του φτερνισματος εαν μπορουσαν. Ειναι απλα μια νοοτροπια ελεγχου και εξουσιας, χωρις κανενα ηθικο, τεχνικο η νομικο ερισμα.
 
Ανενεργες Επιχειρησεις, υπαρχουν πολλοι λογοι να υφιστανται. Καποιες γιατι οι ιδιοκτητες τους πεθαναν και κανεις δεν ασχοληθηκε πλεον με αυτες. Φυσικα σε εναμ Ελευθερο και οχι Νεοφιλελευθερο Κοσμο, οι νεκροι αφηνονται στα μηνματα τους, η τυμβορυχεια τιμωρειται, και η βλακεια (ιδιωτισμος) ειναι ελλατωμα. Σε ενα Νεοφιλευθερο Κοσμο, ΖΗΤΕΙΤΑΙ απο τους Νεκρους η τους αγνοουμενους των πολεμων του 12 και του 13, -μεσω των απογονων των- να βγουν απο τους Ταφους και να κλεσουν τις Επιχειρησεις τους, που ισως και να υπαρχουν σαν αναμνηση σε κιτρινισμενες φωτογραφιες.
Το κακο ειναι οτι η νοοτροπια των βλακων  και των κακων, μετατρεπεται σε "ηθικη ταξη", και οι απογονοι (ουτε καν οι κληρονομοι) καλουνται να πληρωσουν "φορο επιτηδευματος".




Σε αυτο το εχθρικο, βλακωδες και γενικα σκηνικο ντροπης, ηλθε να δωσει μια διεξοδο η ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, την οποια ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ σε ολους οσους τους κινηγουν για την επιχειρηση που ειχε ανοιξει ο προ προ παπος τους, που ειχε το Μαντρι του στην σημερινη Λεωφορο Αμαλιας και Λυσικρατους γωνια, οπου υπαρχει και μια Ναυτιλιακη Εταιρεια....

ΚΑΝΤΕ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ.

Επισης, μπορειτε με δηλωση Μεταβολης Εργασιων Στο ΜΗΤΡΩΟ, να κανετε της Επιχειρηση σας ΑΝΕΝΕΡΓΟ χωρις να κλεισετε. 

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο.....

ΑΠΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ

ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό Οικονομικών.

ΘΕΜΑ:«Ανέφικτο να πραγματοποιηθεί η αναδρομική υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών  από πολλούς ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, μέχρι την ορισθείσα καταληκτική ημερομηνία της 31ης Μαρτίου του 2014 ».
Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη ΓΓΠΣ, παρέχεται η δυνατότητα σε  όσους επαγγελματίες δεν ασκούν δραστηριότητα πέραν του έτους και πληρούν τα κριτήρια που ορίζονται στις σχετικές εγκυκλίους
(1030160/650/ΔΜ/ΠΟΛ.1068/19.3.2001,1016769/389/ΔΜΒ/ΠΟΛ.1028/21.2.2003 και 1053873/867/ΔΜ/ΠΟΛ.1071/28.5.2009 ), να υποβάλουν δήλωση διακοπής των εργασιών τους μέχρι την 31η Μαρτίου του 2014.
Είναι όμως βέβαιο, ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες δεν θα προλάβουν μέχρι την ημερομηνία αυτή να προβούν στην αναγκαία  δήλωση διακοπής των εργασιών τους, εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όπως:
•    Ύπαρξη ακινήτων σε εταιρείες που βρίσκονται σε διαδικασία εκκαθάρισης, η οποία δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Μαρτίου.
•    Περιπτώσεις κατά τις οποίες έχουν αποβιώσει μέλη εταιρειών και οι κληρονόμοι δεν έχουν κάνει αποδοχή κληρονομιάς, ώστε να γίνει η διακοπή των εργασιών των εταιρειών αυτών.
•    Περιπτώσεις εταιρειών που ιδρύθηκαν πριν από πολλές δεκαετίες, για τις οποίες δεν είναι εύκολο να εξευρεθεί η δημοσίευση της συστάσεώς τους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δηλωθεί η λύση τους στο ΓΕΜΗ ( Γενικό Εμπορικό Μητρώο ).
•    Κάθε πιθανός συνδυασμός των παραπάνω περιπτώσεων, όπως και άλλων.
Οι συνέπειες για τους επαγγελματίες αυτούς θα είναι ιδιαίτερα δυσμενείς, αφού θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να χρωστούν στον ΟΑΕΕ υπέρογκα ποσά , τα οποία θ’ αδυνατούν ν’ αποπληρώσουν. Είναι ακόμη πιθανό, ν’ αντιμετωπίσουν προβλήματα στη διαδικασία συνταξιοδότησης, ενώ οι ίδιοι και τα μέλη των οικογενειών τους θα παραμείνουν ανασφάλιστοι. Επιπλέον, τα πρόστιμα που θα τους επιβληθούν θα είναι δυσανάλογα της οικονομικής τους δυνατότητας, γεγονός που θα προκαλέσει κοινωνικούς τριγμούς. Επίσης φορολογικά θα δημιουργηθεί ένας τεράστιος όγκος υποχρεώσεων λόγω μη υποβολής φορολογικών εγγράφων για διάστημα για το οποίο δεν παρουσίαζαν καμία απολύτως κίνηση στα βιβλία και στοιχεία των επιχειρήσεων τους.
Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός,
Εάν, συμμεριζόμενος τους παραπάνω λόγους, θα λάβει απόφαση με την οποία θα δίνει παράταση για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες να  μπορέσουν να υποβάλουν δήλωση διακοπής εργασιών χωρίς συνέπειες;
Ο Ερωτών


        Γιώργος Καρασμάνης
        Βουλευτής Πέλλας