ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΟ TAX HEAVEN

Λιγα Λογια του Εκδοτη
O ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ που εκδιδεται με Εδρα τις Η.Π.Α. και ως εκ τουτου δεν υφισταται την λογοκρισια "των οποιων αρχων κατοχης" αναδημοσιευει προσυπογραφοντας το Αρθρο του Κωνσταντινου Γραβια.
Ως Συνιδρυτης του ΟΕΕ (Οικονομικου Επιμελητηριου Ελλαδος) μαζι με τον Γιωργο Σταθη (Υπεγραψα την Συνιδρυτικη Πραξη οταν ειμουν Καθηγητης στο Case Western Reserve University) δεν μπορω παρα να θλιβομαι και να "επαναστατει η ψυχη μου" μπροστα στο επιστημονικα οριζομενο "Χαος" που δημιουργει η χρηση του εργαλειου που ονομαζεται "φορος" για την λεηλασια και απαλλοτριωση της Χωρας και των Ανθωπων της.
Δεν υπαρχει κανενας παραλογισμος. Η "Γκεσταπο" στην αλλη κατοχη του 1941-1944 ειχε απολυτη συνειδητη σκοπιμοτητα, με την χρηση των "εργαλειων κατοχης" . Σκοπος ηταν η εξαθλιωση των Ανθρωπων, η αρπαγη του πλουτου της Χωρας. Τοτε στα ΣΠΙΤΙΑ γινοταν ΕΠΙΤΑΞΗ. Τωρα γινεται Κατασχεση.  Τοτε τα τραινα γεμιζαν αιχμαλωτους για εργασια στην Γερμανια, τωρα τα "τραινα" γεμιζουν "νεους επιστημονες μεταναστευοντες....."
Θυμιζουμε κατι γνωστο.
Καποτε η Κατοχη τελειωσε. Η Γκεσταπο και τα SS, εφυγαν νυχτα, και οι εγχωριοι συνεργατες τους..... αλλα η ιστορια ειναι ηδη πολακις δημοσιευμενη.
Το βεβαιο ειναι οτι η Κατοχη θα τελειωσει. 
ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ..........

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

 ============================================================
 Γραφει ο
Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Πτυχιούχος Οικον. Παν/μίου Πειραιά
Λογιστής - φοροτεχνικός


Χθες το απόγευμα είδε το φως της δημοσιότητας μία τροπολογία με την οποία δίνεται παράταση στην υποβολή των δηλώσεων Ε9  –για τις διορθώσεις που επηρεάζουν και τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.-, έως και την 19η Δεκεμβρίου 2014.

Θα μπορούσα να είμαι ιδιαίτερα καυστικός στο σημερινό μου σχόλιο, όμως τα όρια της σάτιρας και των σκωπτικών σχολίων σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πεπερασμένα, ειδικά όταν νιώθεις μέσα σου να ξεχειλίζει η αγανάκτηση και ο θυμός. Αυτές τις στιγμές δεν έχεις τη διάθεση ούτε καν να καυτηριάσεις με ειρωνική διάθεση τη βούληση της ηγεσίας του υπ. Οικ. να δώσει μία τέτοια παράταση. Προφανώς, οι άνθρωποι που πήραν αυτή την απόφαση βρίσκονταν σε ντελίριο γαλαντομίας την ώρα της σύσκεψης!

Μας απομένει λοιπόν ένας ολόκληρος ημερολογιακός μήνας μέχρι την Παρασκευή 19.12.2014, προκειμένου να ολοκληρώσουμε για πολλοστή φορά το «Σισύφειο» έργο του Ε9 (όπως το έχω χαρακτηρίσει και στο παρελθόν, σ.σ. 23.6.2009). Ουσιαστικά, οι εργάσιμες ημέρες είναι είκοσι δυο και αυτός ο χρόνος κρίθηκε από κάποιους ανθρώπους ικανοποιητικός για την υποβολή όλων αυτών των δηλώσεων! Βέβαια, για τους ανθρώπους του υπ. Οικ. η εργασία μας τα Σαββατοκύριακα, την περίοδο των εορτών ή αργιών ή ακόμη κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες –μετά τις 22:00– θεωρείται δεδομένη, γι’ αυτό και συχνά πυκνά μας προτρέπουν μέσω ανακοινώσεων να μην το ξεχνάμε. Δεν πρέπει να λησμονούμε ποτέ και την ιδιότητα του είλωτα που μας έχει αποδοθεί όχι αδίκως!  

Κάτω από τέτοιες συνθήκες, μέσα από μία εφαρμογή της Γ.Γ.Π.Σ. που παραπαίει καθημερινά, υπό το άγχος των καταληκτικών ημερομηνιών και των πλείστων άλλων υποχρεώσεων, δεν είναι εφικτό να προβούμε στις απαραίτητες διορθώσεις στις δηλώσεις Ε9 όχι σε είκοσι δύο, αλλά ούτε σε εκατόν είκοσι δύο ημέρες. Το όλο εγχείρημα των διορθώσεων υπό αυτές τις προϋποθέσεις φαντάζει σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Η ταλαιπωρία που υφιστάμεθα ως κλάδος δεν περιγράφεται. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για το θέμα του Ε9, αλλά και του ΕΝ.Φ.Ι.Α. που έχει καταντήσει σήριαλ! Απ΄την άλλη μεριά ταλαιπωρούνται εξίσου και οι πολίτες που προσέρχονται στα γραφεία μας προκειμένου να εξυπηρετηθούν και φεύγουν άπραγοι λόγω των προβλημάτων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του περιουσιολογίου. Οι χαμένες εργατοώρες, η ένταση και το άγχος γρήγορα μετουσιώνονται σε θυμό για την υφιστάμενη κατάσταση. Η βλάβη στην υγεία μας -ψυχική και σωματική- είναι ανήκεστη! 
 
Όχι, λοιπόν! Δεν θέλω κανένα ξεροκόμματο παράτασης. Οι παρατάσεις αυτού του είδους δίνονται μόνο και μόνο για να καλύψουν την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού να υλοποιήσει εμπρόθεσμα όσα νομοθετεί.  Εκτός αν ξεγελιέστε και πιστεύετε πως εισακούονται τα δίκαια αιτήματά μας. Είναι πολύ ουτοπικό να συμβαίνει αυτό, γιατί μέχρι τώρα κανείς δεν ενέκυψε στις αγωνίες και στους προβληματισμούς μας. Κανείς δεν προσπάθησε να μπει στη δική μας θέση, ούτε θέλησε να δει τα πράγματα στην αληθινή τους διάσταση. Μονίμως εμείς καλούμαστε να βγάζουμε το φίδι απ΄ την τρύπα.  Δεν θέλω συνεπώς καμία παράταση. Απαιτώ να σέβονται όλοι την επαγγελματική και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μου. Απαιτώ να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι ή να βγουν δημοσίως να παραδεχτούν την ανεπάρκειά τους όπως θα έκανε και κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης.

Να αποδοθούν ευθύνες σε όσους κατά καιρούς εμπλέκονταν στο θέμα του Ε9 (από το 2005 που υποβλήθηκαν τα πρώτα -ας μην πάμε στα παλαιότερα-), του περιουσιολογίου, των ηλεκτρονικών εφαρμογών, κ.λπ. Επιτέλους, πρέπει να πληρώνουν και οι υπεύθυνοι και όχι να επωμίζονται οι πολίτες ή οι επαγγελματίες όλο το βάρος των προστίμων και της ταλαιπωρίας για λάθη ή παραλείψεις των κρατικών λειτουργών που μονίμως είναι στο απυρόβλητο. Δεν μπορεί να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση κι εμείς να είμαστε τα ανδρείκελα που χορεύουν συνεχώς στους σκοπούς που παίζουν οι καρεκλοκένταυροι προϊστάμενοι που νομοθετούν κατά το δοκούν.

Αν υπήρχε τα τελευταία χρόνια έστω λίγο φιλότιμο απ΄τους ιθύνοντες, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά! Λίγο φιλότιμο, όχι τίποτα παραπάνω.Υπάρχει όμως;

Κλείνοντας να τονίσω ότι δεν διεκδικώ το αλάθητο σε ό,τι γράφω, ούτε θέλω να αδικήσω όσους εργάζονται στο υπ. Οικ. και όντως παράγουν έργο. Μέσα από τα κείμενά μου εκφράζω δημοσίως τις προσωπικές ανησυχίες και τους προβληματισμούς μου και φυσικά υπόκειμαι στην αυστηρή κριτική σας.   

Καλημέρα και καλή δύναμη.