ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΠΡΩΤΟΓΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΑΣ

 


 
Καθε Φορολογηση της Κοινωφελους Πραξης την εξευτελιζει, γιατι της δινει «κερδοσκοπικο» δηλ οφελιμηστικο χαρακτητα, αποφασιζοντας αυθεραιτα, ισοπεδωτικα και χυδαια οτι αλτρουισμος και οφελιμισμος ειναι το ιδιο, οτι η χαρα της προσφορας ειναι ιδια με το οποιο ιδιοτελες κινητρο, οτι περνω και "δινομαι" ειναι το ιδιο πραγμα, μεταλλασοντας βιαια τον ερωτα σε πορνεια.
Η Οικονομικη Πολιτικη μιας Χωρας δεν ταυτιζεται με εισπρακτικη Πολιτικη, και στην Ηγεσια του Υπουργειου Οικονομικων πρεπει να ειναι Ανθρωποι ικανοι εξ ιδιου ηθους, Πολιτιστικου επιπεδου και Φιλοσοφικης υποστασης, να αντιλαμβανονται τις διοφορες αναμεσα στην "αγορα" και στην οντολογικη υποσταση του Ανθρωπου.
Οπως ειπε και η Καθηγητρια μου, νυν Υπουργος Πολιτισμου Μαρινα Λαμπρακη, "ακομα και σε περιδους κρισης ο Πολιτισμος μπορει να παιξει ενα σημαντικο ρολο."
Να προσθεσω με σεβασμο (στην καθηγητρια και μεντωρα της ψυχης μου) οτι "κανεις δεν εχει το δικαιωμα, επικαλουμενος την (τεχνιτη) "κριση" να καταργει τον Πολιτισμο και να θελει να μετατρεψει του ανθρωπους σε "ξοανα" μεσα απο ενα "κλεισιμο του μιαλου" - και υπαρξης- στα ορια ενος "βιβλιου εσοδων-εξοδων".

Καθ. Ανδρεας Αθηναιος
Β.Α. Βsc, MA.MCP, Ph.d., Post Doc
University of Pennsylvania
Case Western Reserve Universsity
πρωην Νομαρχης
 
ΥΓ κανεις δεν εχει τιο δικαιωμα να κρινει εξ ιδιων, και επειδη ο ιδιος εχει σαν μονο κινητρο το κερδος τυφλος για οτιδηποτε αλλο, να μεταφερει και να εφαρμοζει τα δικα του limitations στην ψυχη των αλλων. Ο νομος ειναι σαφης, οτι απο την ασκηση Κοινωφελειας απαγορευται να αμοβεται ο Κοινωφελως πραττων. Εφαρμοστε τον Νομο, βρεστε τους παραβατες και κρεμαστε τους στο...Αλκατραζ. Δεν εχετε ομως το δικαιωμα να καταργειτε την μεσω της φορολογικης Νομοθεσιας την Κοινωφελεια.
 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ : Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΤΟΥ ΑΝΟΗΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ