Ο ΚΕΥΝΣΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟΝ... ΠΛΑΝΗΤΗ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΜΕ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ. Ο ΚΕΥΝΣΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ, ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΑΣΘΕΝΗ "ΠΙΑΝΕΙ" ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΟΧΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ..... ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ" ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΘΕΊ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΉ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
Η Ελλαδα χρωσταει μονο 40 ΔΙΣ, οπως "ευχαιρως" προκυπτει και απο την προσφατη δημοσιευση αναλυσης των ΔΗΘΕΝ ανω των 300 ΔΙΣ χρωστουμενων.....
Και με αυτη την απατη ερχονται να μας αρπαξουν με το ετσι θελω, την Κρητη, την Μονη Αρκαδιου, και ολα οσα ολοι εμεις ξενυχτησαμε να βαλουμε ο καθε ενας απο εμας το μικρο μας χαλικακι, για να ειναι η Ελλαδα και η Κρητη, αυτο που ειχαμε δημιουργησει πριν την απατη ενος ΜΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ
Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος
ΒΑ,Bsc,MA,MCP. Ph.d. post Doc
Case Western Reserve University
University Of Pennsylvania
τ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
-------------------------------------------------------
Και να ήταν μόνο οι Τάφοι των Βενιζέλων-Δείτε τι άλλο πάει στο Υπερταμείο
Ύστερα και από την ανακοίνωση του Γ. Σταθάκη, το θέμα με τους Τάφους των Βενιζέλωνμάλλον να έχει λήξει, αφού ναι μεν έχουν περάσει στο Υπερταμείο, αλλά ουσιαστικά ανήκουν στο Δήμο Χανίων και μένει ένα διαδικαστικό θέμα ώστε να περάσουν και τυπικά στην κυριότητα της Χανιώτικης κοινωνίας.
Ωστόσο όμως, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ακινήτων ανά την Κρήτη που περνάνε στο Υπερταμείο και πραγματικά αν οι επικεφαλείς του αποφασίσουν να τα αξιοποιήσουν, τότε θα χάσουμε ένα πολύ σημαντικό τμήμα του φυσικού περιβάλλοντος, της ιστορίας και του πολιτισμού σε αυτόν τον τόπο.
Μικρές και μεγάλες εκτάσεις σε όλη την Κρήτη, παραλίες, νησάκια, αρχαιολογικοί χώροι και περιοχές με μοναδική ομορφιά, που μέχρι τώρα ανήκουν στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου και άλλων φορέων, περνάνε στο Υπερταμείο και πλέον το μέλλον τους βρίσκεται στα χέρια των Μελών του Συμβουλίου που ελέγχεται από τους δανειστές μας.
Τα ακίνητα βρίσκονται από Ανατολή σε Δύση και στην πολύωρη άναζήτηση στην λίστα του Υπουργείου, εντοπίσαμε τουλάχιστον 50 ακίνητα, από την Σητεία, το Οροπέδιο Λασιθίου, τον Αγιο Νικόλαο, την Φαιστό, τις Γουβες, την Χερσόνησο, το Ηράκλειο, τον Πλακιά, το Αρκάδι, το Ρεθυμνο, την Γεωργίουπολη, τα Χανιά, το Σελινο, το Κολυμβάρι, το Καστέλι και άλλες.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά μόνο από τα πιο σημαντικά, αφού στην λίστα υπάρχουν μερικές χιλιάδες από όλη την Ελλάδα, τα οποία δεν είναι ταξινομημένα ανά περιοχή:
- Το κτίριο του παλιού ψυγείου στην πλατεία της Αγοράς στα Χανιά
- Το νησί στο Ελαφονήσι έκτασης 440 στρεμμάτων
- Το νησί της Γραμβούσας, με το μοναδικής ιστορικής αξίας φρούριο έκτασης 804 στρεμμάτων
- Η νησίδα Νανάκια στην Κίσσαμο έκτασης 13 στρεμμάτων
- Το νησάκι Λαζαρέτα, απέναντι από την παραλία της Νέας Χώρας στα Χανιά εκτασεως 15,4 στρεμμάτων
- Τα Βυρσοδεψεία στην Χαλέπα επί της οδού Βιβιλάκη έκτασης 9,5 στρεμμάτων
- Το Μνημείο του Σαρρή ή αλλιώς το Αλώνι στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου εκτάσης 2 στρεμμάτων
- Δυο εκτάσεις στο Αρκάδι Ρεθύμνου έκτασης 12 και 50 στρεμμάτων με την περιγραφή Μονή Αρκαδίου
- Μία τεράστια έκταση γης στην Κάντανο 1.300 στρεμμάτων στην περιοχή Ψαριανά
- Ένα κομμάτι της παραλίας στον Πλακιά στο Ρέθυμνο έκτασης 31 στρεμμάτων
- Το Μετόχι του Περδίκι στο Ρέθυμνο έκτασης 60 στρεμμάτων
- Μια έκταση 212 στρεμμάτων στην Σητεία στην περιοχή Λαμνιώνη
- Ο Δημοτικός Κήπος της Σητείας έκτασης 1.8 στρεμμάτων
- Ένα κτίσμα στην πλατεία στα Λιοντάρια στο Ηράκλειο έκτασης 1,4 στρεμμάτων
- Μια έκταση 738 στρεμμάτων στις Γούβες