ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΕΛΛΑΔΑ = ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΕΤΡΟ


Με το Brexit αρχισαν να χρησιμοποιουνται και παλι τα ιδια επιχειρήματα της καταστροφολογικης προπαγανδας που χρησιμοποιηθηκαν κατα κορον για να τρομαξουν τον Ελληνικο Λαο, για να μην τολμησει να βγει απο το Αουσβιτς των αεριων του -οικονομικου και πολιτισμικου- θανατου, σε αναλογια του οποιου εχει μετασχηματισθει το αρχικο οραμα της Ομοσπονδιας της Ενωμενης Ευρωπης κατα το προτυπο των Η.Π.Α.
Οσοι γνωριζουμε την Οικονομικη Επιστημη οχι σαν εργαλειο Αριθμων, αλλα σαν γνωση που εχει την δυνατότητα να εξασφαλιζει την Ανθρωπινη Δικαιωση μεσα απο την Δημιουργια που αναγνωριζει την μοναδα αλλα και την καλεί στην συλλογικοτητα, οσοι αντιλαμβανομαστε οτι η Οικονομικη Γνωση ειναι αυτη που μπορει να εξασφαλισει και εξασφαλισε και υλοποιησε τα μεταπολεμικα οραματα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ, ειλικρινά γελάμε με την "καταστροφη" που αναγκελουν τα ΜΜΕ μετα το Brexit. "Επεσε η Αγγλικη Λυρα"  , "θα μειωθουν τα φορολογικα εσοδα της Βρεττανιας", "θα μειωθουν οι συνταξεις" . Εμεις γελαμε με την "αριθμητικη του τρομου", που αναπαραγουν ως ειδηση καλοντιμενα κοριτσοπουλα, που δεν εχουν ιδεα της Οικονομικης Επιστημης και στην πλειονοτητα τους δεν συνειδητοποιουν οτι ειναι υπαλληλοι εκφωνητες προπαγανδας  και οχι ελευθεροι δημοσιογραφοι.

Και γελαμε τεκμηριωμενα γιατι η αναγγελθεισα καταστροφη συνεβη ηδη στην Ελλαδα, οχι απο το GREXIT αλλα  απο το GREMAIN.....

Η Οικονομικη επιστημη ειναι ενα Γνωση και Εργαλεια. Εξαρταται απο την Ηθικη Ταξη, το οραμα και την Πολιτικη Βουληση αυτου που το χρησιμοποιει. Εξαρταται απο τους ΣΚΟΠΟΥΣ , οπως θα λεγαμε ακομα και για την συσταση μιας νομικης οντοτητας.
Ενα Ψαροτουφεκο, μπορεις να το χρησιμοποιησεις για να φερεις ενα χταποδι στην αγαπημενη σου την καθαρη Δευτερα, μπορεις να το εχεις σαν αμυντικο οπλο απεναντι στους κινδυνους που μπορει να αντιμετωπισεις εργαζομενος στο Βυθο με αδεια της Εφορειας Εν. Αρχαιοτητων, και μπορεις με αυτο να δολοφονησεις η εστω να απειλησεις καποιον.

Η χρηση της Οικονομικης Επιστήμης απο την σημερινη εκφυλισμένη ΕΕ, χρησιμοποιειται συνειδητα, για να λεηλατησει τις οικονομιες Εθνων, Κρατων και Ανθρωπων, αλλα και με στοχο τον ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ. Δηλαδη την καταργηση του Πολιτισμου, της οντολογικης Υπαρξης του Ανθρωπου δηλ της Ανθρωπινης Υποστασης ως ελευθερης εκφρασης ψυχης, με πραξεις που προσδιοριζονται απο αξιες, εννοιες και συναισθηματα.
Ειναι ακριβως αυτο που προσδιοριζει ο Ελληνικος Πολιτισμος. Την Ανθρωποκεντρικη  οντοτητα-σημασια της Ζωης, και το Ανθρωπινο Μετρο ως κριτηριο πραξεων και αποστολης της γνωσης.

Γιατι σε αυτες μου τις σκεψεις, η φωτογραφια του περιπτερου του Φιλου μου Κωστα και της Οικογενειας του(ερωτηση). Διότι το Ανθρωπινο Μετρο δεν ειναι μια νεφελωδης φιλοσοφικη θεωρια, κατανοητη μονο απο τον Αριστοτελη, τον Σοφοκλη και τον Πλατωνα. Το Ανθρωπινο Μετρο, δηλαδη Η ΕΛΛΑΔΑ, ειναι σε καθε κυτταρο της ζωης μας, απο την προσωπικη σχεση που εχει ο Ελληνας με τους αλλους συνελληνες, απο την Κοινωνικοτητα μας, που δεν εχει ποσοτικο και χρηστικο σκοπο η "σκοπιμοτητα", αλλα μοιρασια συναισθηματος, γνωσης και ψυχης.
Κατι που εχουμε ολοι οι Ελληνες, και που ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ,  και στο περιπτερο της Γειτονιας μας. Kαι αυτος ειναι ο τεραστιος ΠΛΟΥΤΟΣ μας.

Καθ. Ανδρεας Αθηναιος