ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΩΣ ΠΡΑΞΗ ΠΟΝΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ

Φωτο : Λεγεται και "Δεντρο του Ιουδα"


Η Προδοσια ειναι μια απο τις πλεον οδυνηρες εμπεριες στον Ανθρωπο, και για αυτο πολυ σοφα ειναι μεσα στις διδαχες που μας δινει η Μεγαλη Εβδομαδα.

Οπως οι περιοσσοτερες απο τις "νικες" του "κακου", στηριζεται και πηγαζει απο το απεριοριστο τυφλο εγω των ανθρωπων που οχι μονο ειναι μακρια απο την Αγαπη και τον αλτρουισμο, αλλα εχουν ενα τοσο τυφλο "εγω" που θεωρουν αυτονοητο να θελουν να τα παρουν ολα για δικα τους. Η προδοσια και ο Προδοτης ειναι "αυτεπαγγελτο" δημιουργημα του τυφλου εγω, του ρηχου ανθρωπου, που ειναι και αρκετα κουτος (ο κακος ειναι απαραιτητα πρωτα ανευ ουσιαστικης νοημοσυνης) που δεν αντιλαμβανεται οτι ακομα και συμφεροντολογικα, η αμοιβαιοτητα οφελει απεριοριστα και τον ιδιο.
.
Στην Οικονομια και στα Μαθηματικα ειναι το WIN WIN προτυπο. Μια προσεγγυση της ζωης οπου κερδιζουν ολοι, αντι ο καθενας να προσπαθει να κερδισει "ριχνοντας" τον αλλο με διαφορες ταπεινες συμπεριφορες...που κανουν "μπαμ" απο μακρια........
.
"Ειπαμε μηπως καταφερουμε να σας κοροιδεψουμε κ. Νομαρχα" ειχαν πει δυο απλοικοι ανθρωποι στον τοτε Νομαρχη Θεσπρωτιας, λεγοντας του ενα ψεμα που για την δικη τους νοημοσυνη ηταν πειστικο, για καποιον ομως που ειχε κουκουτσι μιαλο, φαινοταν απο μακρια.
.
Ο Ιουδας της Μεγαλης Εβομαδας, θα υπαρχει παντα. Και η προδοσια σαν πραξη θα ποναει παντα πολυ περισσοτερο, απο τα ασχημα αποτελεσματα που παντα την συνοδεουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: