ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΑΘΗΝΑΙ.. : ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ η ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ?

Η "ΗΘΙΚΗ" ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
.
Εβαλα την θεια μου σε μια Ιδιωτικη κλινικη που οταν ηταν εκει Γενικος Διεθυντης φιλος μου, κρατουσε εκτος απο τον Οικονομικο τομεα και την Ηθικη Δεοντολογια.
Ο Φιλος εφυγε απο εκει και η θεια χρειασθηκε να ξαναεισαχθει.
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΑ ΜΟΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΧΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ......
ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟ ΟΤΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ.
Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΠΩΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΑ "ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ" ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΡΓΟ.
ή εΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, Ο Πληθωρισμος ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ απο το κομματι του εργου που δεν παραγεται εναντι ενος συγκεκριμενου τιμηματος, αλλα παραγεται λιγοτερο εργο γοα το τιμημα αυτο, ειτε γιατι ο παραγων το εργο (π.χ. Ιατρος) δεν στεκεται στο υψος του γιατι θελει να βγαλει περισσοτερα χρηματα αναλαμβανοντας περιοσοτερους ασθενεις με συνεπεια να μειωσει το εργο προς τον καθενα, ειτε/και επειδη η προσυλωση του στο χρημα και στις μεθοδους εισπραξης ειναι για αυτον το κυριο θεμα, χωρις να εχει αφοσιωση και παθος για τιο εργο του.

η ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΝΟΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΠΩΜΑ, αλλα απο την ανωτερω διαδικασια, που καταληγει για συγκεκριμενα χρηματα να σου προσφερεται μικροτερο εργο.

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ενος νομισματος παραγει η Υστερια του κερδους και η Καταναλωση ως καταξιωση αντι της αφοσιωσης σε εργο και δημιουργια.

.

Αυτα για μαθητευομενους μαγους που αναλυουν τα οικονομικα, σε επιπεδο ΑΓΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ.

.

ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΤΥΧΗΣ ΝΑ ΔΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ, και να μπουμε σε ενα νεο κυκλο αναγεννησης, οπου η "εκποιηση της ζωης" (και της Πατριδας) δεν θα διαφημιζεται ως αυτο που επιβαλουν οι καιροι για να εισαι "ΙΝ"

Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: