ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Σαλταδόροι της Κατοχής και σύγχρονοι μαυραγορίτες


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΠΟΓΑ

Ο Γιωργος Τσαπογας βετερανος Δημοσιογραφος, φιλος του πατερα μου Περσεα Αθηναιου και μορφη Μεντωρα για εμενα το ιδιο. Αρχισυντακτης του Οικονομικου Ταχυδρομου για πολλα Χρονια , Δημοσιευσε πολλα Αρθρα μου που του εστελνα απο την Αμερικη. Με τον Γιωργο Τσαπογα, ταυτιζομαστε στις Αρχες της Δημοκρατιας , της Κοινωνικης Δικαιοσυνης και της εντιμοτητας.
Δεν του ζητησα την αδεια να αναδημοσιευσω το Αρθρο του, αλλα βασισμενος στην αμοιβαια φιλια και βαθεια εκτιμηση και ταυτιση αξιων , πιστευω οτι θα μου την εδινε.

Τελικα αυτο που κραταει ειναι ο ψυχικος και πνευματικος δεσμος βασισσμενος σε κοινες αξιες, και τωρα σ αυτη την ζωη, και περα απο αυτη.....

Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος

Το Αρθρο του Δημοσιυθηκε στην Σελ 10 του Ριζοσπαστη στις 15 Μαρτιου 2001

Σαλταδόροι της Κατοχής και σύγχρονοι μαυραγορίτες

Βενζίνες και πετρέλαια εμείς τα κυνηγάμε / γιατί έχουνε πολλά λεφτά και φίνα την περνάμε. / Θα σαλτάρω, θα σαλτάρω, / τη ρεζέρβα για να πάρω...».

Για τους σαλταδόρους της Κατοχής μιλάμε, ως ιστορική αναφορά, για μια ιδιόμορφη δηλαδή ομάδα παράτολμων νέων μικροκατεργαραίων, που έκαναν «σάλτο-ρεσάλτο» σε καμιόνια, αποθήκες και άλλες γερμανικές εγκαταστάσεις και συναποκόμιζαν ό,τι μπορούσαν και ιδιαίτερα μπιτόνια με συνθετική βενζίνη, ρεζέρβες αυτοκινήτων και άλλα υλικά.

Πολλοί απ' αυτούς έχασαν τη ζωή τους κατά τις παράτολμες «επιχειρήσεις» τους, όπως ο αρχισαλταδόρος ο Φώντας, που έγινε τραγούδι όταν σκοτώθηκε εκεί «στη στρίψη του Βοτανικού», όπου έκοβαν ταχύτητα τα γερμανικά καμιόνια, δίνοντας ευκαιρία για το ρεσάλτο.

Τους Ελληνες συντοπίτες τους δεν τους πείραζαν, γιατί, εκτός των άλλων, δεν είχαν τίποτα να τους πάρουν!

Τα γερμανικά λάφυρά τους τα αποθήκευαν σε ξεροπήγαδα στην περιοχή Ασυρμάτου των Πετραλώνων και σ' αυτά περιλαμβάνονταν ακόμη και νάρκες και όπλα. Και δεν είναι λίγες οι φορές που αυτοί οι «Ρομπέν» των δρόμων μοίραζαν ιταλικές «πανιότες» και γερμανικές κονσέρβες σε παιδιά και οικογένειες που πέθαιναν από την πείνα.

Κατά τούτο, οι σαλταδόροι της Κατοχής δεν είχαν καμιά σχέση και ομοιότητα με τους στυγερούς μαυραγορίτες που πούλαγαν τη μάνα και τον πατέρα τους για να αποκομίσουν χρυσάφι από το αίμα των συμπατριωτών τους. Και όταν κατέρρεε ο Αξονας στην Αφρική... αντιστέκονταν με το σύνθημα «Βάστα Ρόμελ» για να παρατείνουν τη μαύρη αγορά των εγκληματικών συμφερόντων τους.

Πανομοιότυπό τους σήμερα, οι σύγχρονοι μαυραγορίτες του κόσμου, οι επικυρίαρχοι της «πλανητικής νέας τάξης», που ανταλλάσσουν το αίμα των λαών που δολοφονούν, με τον πακτωλό των κερδών τους.

Είναι αυτοί οι ίδιοι που επιδιώκοντας την κυριαρχία των αγορών και προσβλέποντας στις «βενζίνες και πετρέλαια» του αραβικού κόσμου και στα μεγάλα αποθέματα της Κασπίας και του Καυκάσου, εξαπολύουν δολοφονικούς βομβαρδισμούς «ρουτίνας» και απειλούν με νέο αιματοκύλισμα του κόσμου και από το διάστημα - ακολουθώντας το δρόμο του Χίτλερ.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: