ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΑΦΟΣΙΩΣΗ ή Αξιολογηση (κοντοφθαλμου) Συμφερονοτος μεσα απο την ηδονη της (δηθεν) Δοξας.

Η Αφοσιωση ειναι βασικο στοιχειο και παραμετρος Πολιτισμου και προοδου.

Η Ελληνικη οικογενεια και πολυ σωστα, κανει καθε θυσια για να προστευσει το ΔΙΚΟ της Παιδι, να το Σπουδασει να το μεγαλωσει. Κατω απο τις ανηθικες ( χωρις Αξιες ) λειτουργικες θεσεις της αγορας, θα "επρεπε" οι γονεις αντι να σπουδαζουν τα δικα τους παιδια, να δινουν τα χρηματα τους για να σπουδασουν τα παιδια που το "συστημα" θα οριζε αποτελεσματικοτερα, παραγωγικοτερα, και εκεινα που θα εβγαζαν περισσοτερα χρηματα και δοξα.

Στις Αμερικανικες Business οι νομοι της αγορας αποτελουν ενα σοβαροτατο κριτηριο ληψεις αποφασεων. Ομως ενα σημαντικο κριτηριο, πολυ σημαντικο κριτηριο ειναι ο παραγων LOYALTY, δηλαδη Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΑΦΟΣΙΩΣΗ των ανθρωπων μεταξυ τους. Σε ενα "σκληρο" επιχειρηματικο φορου, στη Νεα Υορκη ελεγαν οι επιχειρηματιες μεταξυ τους¨"Τι να τον κανω αυτον που θα μου φερει τα περισσοτερα χρηματα και την μεγαλυτερη προβολη, οταν ταυτοχρονα για αυτον η δικη μου επιχειρηση ειναι αναλωσιμη, θα μου προδωσει τα μυστικα μου, και θα παει για ψιλου πηδημα στον Ανταγωνιστη μου". Προτιμω αυτον που θα μου φερει λιγοτερα κερδη και δοξα, αλλα θα μου ειναι αφοσιωμενος και θα του εχουμε εμπιστοσυνη, γιατι αυτος μεσοπροθεσμα και μακροπροθεσμα, θα εχει σαν αποτελεσμα περισσοτερα κερδη και δοξα", ενω ο αλλος μεσοπροθεσμα θα με βγαλει απο την ιδια μου την επιχειρηση.

Αυτα για καποιους μαθητευομενους μαγους στην Ελλαδα, που εντελως πρωτογονοι στον χωρο Δοξα και Χρημα, ακολουθουν πρακτικες Αμερικανικου ¨γκετο" διψασμενοι για γρηγορο χρημα και διξα....

Η απολυτη υποδουλωση, χωρις σκεψη και κριση, στον μηχανισμο της ανταγωνιστικοτητας της αγορας , που ισοπεδωσε (και ισοπεδωνει) ανθρωπινες σχεσεις , φιλιες και "μπεσα" εχει σαν αποτελεσμα τον αξιακο και οικονομικο εξευτελισμο στον Ελληνικο Χωρο.

Η απολυτη υποταγη στο κοντοφθαλμο συμφερον (Δοξα και Χρημα τωρα) εκανε να πεταμε στις χωματερες τις Ελληνικες "πατατες", τον καρπο και το εργο των δικων μας ανθρωπων ( η ανταγωνιστικη Δαρβινικη Κοινωνια του ανθρωπινου εξευτελισμου λεει "Δεν υπαρχουν δικοι μας ανθρωποι υπαρχει μονο συμφερον") για να εισαγουμε τις πλεον κερδοφορες πατατες που ποτιζονται καπου στον κοσμο με βοθρολυματα.

Ετσι αναζητωντας κοντοθφαλμα και βραχυχρονια Δοξα και Χρημα, απαξιωσαμε αξιακα ολοκληρη την Ελληνικη Κοινωνια, και ολοκληρη την Ελληνικη Οικονομια, απαξιωσαμε το Εργο των δικων μας ανθρωπων, και ..μειναμε και οι ιδιοι τελικα πανω στα ερειπια Ανθρωπινων Σχεσεων και Δημιουργιας που δημιουργει η προσηλωση στο συστημα του Ανταγωνισμου (απαξιωνοντας την αφοσιωση και την εμπιστοσυνη σαν ισχυρες παραμετρους αξιολογησης και ληψης αποφασεων) .

Η Ελληνικη κοινωνια ως νεοφωτιστος στους "κανονες της Αγορας" χωρις συναισθημα και αφοσιωση, ακολουθησε τυφλα τις επιταγες των επιτηδειων, "εφτυσε" εκεινους που πραγματικα ηταν αφοσιωμενοι, εκλεισε η καταπατισε ολες τις παραγωγικες δραστηριοτητες και ..σε αναλογια ...αφησε το σπιτικο της και πηγε με την πρωτη "πεταλουδιτσα" (ελληνικα λεγεται ΤΣΟΥΛΑ) που της γυαλισε. Τελικα η τσουλα τα εφαγε ολα, και ζητα επιτακτικα τωρα να πουλησει το αυτοκινητο και το σπιτι, την περιουσια και ολα τα υπολοιπα.

Αυτα για τους μαθητευομενους μαγους, που τρεχουν πισω απο την δοξα και το χρημα, οπως καποιος χαζος χαλαει την οικογενεια του για να παντρευτει την πρωτη τσουλα.

Θυμιζουμε οτι η Νεα Ταξη πραγματων, δεν επιβαλει βιαια την οικονομια της αγορας αλλα της κοινωνια της αγορας, η οποια οδηγει στον ανθρωπινο ευτελισμο , σε απαξιακη κριση και τελικα στην οικονομικη υποταγη λαων και ανθρωπων που στην πρωτογονη αξεστοσυνη τους, νομιζουν οτι ειναι και εξυπνοι αρκετα ωστε να χειραγωγησουν αυτους που δεν εχουν τυφλωθει απο την Κιρκη του συστηματος και δεν εχουν γινει τετραποδα.....

ΞΥΠΝΑΤΕ Ελληνες , Αξιζει ο λαος μας να ειναι αρχοντας, οχι βαπορακι του συστηματος...... Πικραινομαι να βλεπω αυτους που τους αξιζει να ειναι αρχοντες, σε ρολο κομπαρσων του συστηματος. ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

Κριτηριο ενεργειων δεν μπορει να ειναι ο κοντοφθαλμος στοχος "Χρημα - Δοξα" μεσα απο μια Δαρβινικη Κοινωνια, γιατι με αυτο το ΔΟΛΩΜΑ που τσιμπανε οι αφελεις , οι ακατεργαστοι και οι πρωτογονοι, Βιαζεται παραφορα η αρχη της κοινωνικης δικαιοσυνης και της προοδου. Ο ενας παλι τρωει και καταστρεφει τον αλλο, και καθομασθε ολοι πανω σε ενα σωρο ερειπιων. Εαν ειμαστε τοσο ΗΛΙΘΙΟΙ ας το συνεχισουμε.

Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος

(ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΔΙΟΡΘΩΤΗΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: